Любовни кризи по време на изолация

Как да живеем заедно, без да се избием

Позволете на любимия да има своите абсурдни странности

Щастието е в компромисите или в наличието на отделни бани

Да прекарваш почти 24 часа с половинката може би звучи като приказка за много от новите, “прясно” влюбени двойки или като седмия кръг на ада за онези, при които отдавна нещо не върви.

Психолозите обаче са единодушни, че принудителният дълъг период, затворени вкъщи с партньора, си е истинско изпитание за всяка връзка. Според британско проучване в нормални условия двойките прекарват средно по 22 часа заедно на седмица.

И така, много е вероятно това извънредно положение да изкара на повърхността стари проблеми, да роди нови или пък да хармонизира отношенията.

Настъпва моментът на истината за онези двойки, които не могат да се понасят, за тези, които твърдят, че се обичат, за другите, които са решили да живеят сами от любов към свободата или защото не са имали друг избор.

Неслучайно след края на кризата се прогнозира бум на разводите, но и на раждаемостта.

В първоизточника на епидемията Китай, още с началното нормализиране на ситуацията първото е вече факт. За второто предстои да разберем някъде към края на годината. Бракоразводните служителите в страната обясняват, че основната причина е, че “двойките прекарват твърде много време заедно у дома”.

В Дажоу, в провинция Съчуан в югозападен Китай 300 двойки са насрочили срещи, за да се разведат от края на февруари. И друг град, Фуджоу, в провинция Фуджиан е толкова претрупан, че поставят ограничение на броя разрешени разводи всеки ден, на десет.

Британският терапевт Андрю Г. Маршал, който има 35-годишен опит и е написал над 20 книги съветва, за да не се стигне до там, на първо място да поставим общуването в определени рамки.

В момента сме супер наясно с границите - като например колко далеч да застана от следващия човек в супермаркета и трябва ли да отида да посетя възрастния си баща. Кризата обаче ни накара да се объркаме в невидимите в момента граници между нашия професионален и личен живот. За да не се избиете с любимия, ако работите от вкъщи е добре да обособите свое “офис пространство” и да сте наясно, кога сте в настроение за странични разговори, за обяд или за сексуални удоволствия.

Друга много важна “тайна” за успешното съжителство разкри преди време Катрин Зита-Джоунс. Тя беше категорична, че “задължително условие за това са отделни бани”. Което за жалост не е вариант за тези от нас, които не са холивудски звезди. Може би обаче вариантът е да се приемаме един друг като човешки същества, с човешки тела. Както се казва в едни лепенки по колите: “Някои работи се случват”.

Освен това се опитвайте да си позволите на любимия ви да има някои абсурдни странности, на които обаче точно сега да не обръщате внимание.

Това отново се свежда до компромиси. Една приятелка, например, бдително изключва всеки щепсел от контакта, преди да си легне. Видяла в някой сериал как съмнителен тостер е изгорил кухнята на главната героиня, и го помни и досега. Тя също така изключва микровълновата от контакта, защото някой є е казал, че часовникът й хаби много електричество през нощта и дори Гугъл не може да я убеди в обратното. За такива неща става дума.

Въпреки че може да е сложно време към момента, партньорите с нисък риск и без симптоми, живеещи в изолация заедно, със сигурност могат да използват това време за повече секс.

Канадският секс консултант Ерин Дейвидсън дори предлага начин да опознаете сексуалните си мераци по време на карантината.

“Има уебсайт, наречен MojoUpgrade.com и е забавно, защото и двамата попълвате “да-не-може би” въпроси относно сексуални неща, които искате да опитате поотделно, а след това ви изпраща само имейли с нещата, които и двете отговаряте с “да” и съответно бихте искали да изпробвате.

 

Технологиите в помощ на връзките от разстояние

Голо селфи и еротични разговори вместо секс

Чакат “сексуален взрив” след края на епидемията

За много двойки, които не живеят заедно или са далеч един от друг по някаква причина, извънредното положение е не по-малко изпитание за връзката.

Съвсем не на шега, в периода на карантината любовният диалог премина в социалните мрежи, а потребителите стават все по-изобретателни - адаптират профила си и добавят например емотикони с образа на микроб или тоалетна хартия.

Ситуацията прави хората по-уязвими и това може да доведе до по-интересни разговори, смята Юдит Дюпортай, автор на книгата “Любов с алгоритъм”. Еротични съобщения, голи снимки, гласови съобщения, камери, всичко влиза в употреба, за да се събуди взаимният интерес.

“С любовницата ми всяка сутрин си изпращаме голо селфи. Това ме кара да се грижа за външния ми вид”, споделя потребител в социалните мрежи. “Ти си човекът, с когото искам да прекарам карантината”, пък се превърна в любовен девиз през последните дни.

Според Дюпортай когато всичко това приключи ще възникне реално напрежение и стремеж към близост. Ще се случи “сексуален взрив”, предвижда експертът, уточнявайки, че в датския език съществува термина hudsult (кожен глад), което означава липса на физически контакт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл