Две от машините за гласуване в Сливен излязоха извън строя

Найджъл Фараж иска да участва в преговорите за Брекзит след победата на евровота

Мей заяви, че резултатите на торите на евроизборите са „много разочароващи“

Над 51% от вота в Търговищко е за ДПС

Редят 60 оригинални творби на фестивала на китайската култура в Търново Проявата се организира за първи път

Премиерът инспектира инфраструктурни обекти в Габрово и Севлиево Очаква се обходният път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка, да бъде завършен предсрочно

Крайнодясната партия „Лига“ води на изборите в Италия

ГЕРБ бие БСП със 7,91% в Бургаско

Председателят на управляващата партия в Румъния влиза в затвора за корупция

Нинова обяви оставка, но по нова процедура Отива на пряк вътрешен вот за председател на БСП

Свищовска студентка с награда от конкурс на международно туристическо изложение

Масово бягство от затвор в украинския град Одеса

Спипаха над 3,8 кг контрабандно злато в тайник на автобус на МП Капитан Андреево

Шест автомобила горяха в Бургас Пиромани палили наред, търсили возилото на бизнесмен

Над 54% активност в Никола Козлево и 58% за ГЕРБ

“Магнитски” – един от кьорфишеците на българския Майдан

Доналд Тръмп – последната надежда на Цветан Василев

Активното мероприятие показва колко сериозни са щетите от ерозиране на доверието в институциите и държавността

Oлигархията вече е готова с инженерстването на поредното си политическо ГМО. Ролята на марионетката-лидер е отредена за производител на стени от стиропор

Събитията от края на миналата седмица не оставиха никакви съмнения, че в страната и отвъд нейните граници активно се работи по организирането на опит за преврат, прикрит зад “гражданска” активност, с други думи – задава се български Майдан.

Изтръгването на президентската институция от олигархичния кръг “Капитал”, колосалният провал на партийните ГМО-та на предсрочните парламентарни избори през март, активността на прокуратурата по подвеждане под отговорност на десетки властимащи, а и на доскоро недосегаеми олигарси, включително и този, виновен за източването на милиарди от пирамидата КТБ, нямаше как да останат без последици и ответни реакции.

Отговорите на мафията включват фабрикуване и мултиплициране на клевети, лъжи и “фалшиви новини”, задействане на всевъзможни задкулисни и лобистки кръгове, активация на мрежата от неправителствени организации, контролирани от общ център, провокиране на протести, при които участниците се знаят по имена.

Класически пример за активно мероприятие, което идва в отговор на действията на легитимните държавни власти, е раздухването на казуса “Магнитски” и наемането от Цветан Василев на американски лобисти, които да го изкарат жертва и нещо абсурдно – борец срещу корупцията. И макар да е ясен замисълът на банкера-беглец, раздухването на активното мероприятие показва колко сериозни са щетите от системните атаки по ерозиране на доверието в институциите и държавността.

Това, че след предявяването на обвинителния акт на Специализираната прокуратура за източването на 2,5 млрд. лв. от Цветан Василев от превърнатата от него във финансова пирамида Корпоративна търговска банка, довело до щети на бюджета в размер на над 5 млрд. лв., се очакваше задействане на всевъзможните защитници на беглеца, бе отдавна прогнозирано. И макар шансовете на Василев да се възползва от протекции по т.нар. закон “Магнитски” да са нулеви, наемането на американски лобисти бе манипулативно представено като ангажиране на официалните власти в Съединените щати с проблемите на фараона с българското правосъдие.

В 40-градусовите жеги, в разгара на отпускарския сезон, щабът на укриващия се в Белград ръководител на организирана престъпна група си е мислел, че лесно ще заблуди обществото у нас по познатите методи на пропагандата и воденето на “хибридна война“. Вкарваш в едно изречение: „Цветан Василев“, „бивши агенти на ЦРУ“, „президентът Тръмп“, „законът за защита на свидетели “Магнитски”“ и летният коктейл за наивници е готов. Очевидно, фараонът се е надявал, че “Магнитски” ще е сребърният куршум, с който ще прониже обвинението срещу него. Уви, той е нищо повече от “кьорфишек”, който освен по 50 хиляди долара месечно, колкото е хонорарът на американските адвокати-лобисти, струва и още десетки и стотици хиляди долари за платени публикации в англоезични издания.

Известни са медийните канали, които изцяло работят в интерес на Цветан Василев. Новото в случая е, че с крадените от КТБ милиарди, Василев се е сдобил с пряко влияние в една от водещите телевизии – бТВ. Точно тази телевизия си позволи да направи гигантската манипулация, като обвърже Цветан Василев с… Доналд Тръмп!?

Извън няколко кафяви сайта за “фалшиви новини” на бивши доносници, щабът на Цветан Василев в София включва и малко известен оранжево-кафяв сайт, в който се подвизава лицето Мирослав Иванов. Той е малка част от щаба, ръководен от българина с швейцарски паспорт Георги Василев, който още от края на 2014 г. се заема с координацията на задкулисната защита на фалиралия банкер. През въпросната персона преминават преговорите по закупуването от Цветан Василев на бТВ.

Той е и една от връзките на беглеца в Белград с група олигарси в София, които по стечение на обстоятелствата, а и заради лична изгода, съучастват на Василев в провокирането на българския Майдан. Точно зависимите медии на клиентите на прокуратурата – олигарсите Иво Прокопиев и Огнян Донев, както и на бившата говорителка на Иван Костов – Стоянка Георгиева, се проявиха като основен източник за мултиплициране на кьорфишека “Магнитски”. Напълно логично, ако си припомним, че именно пред “бухалката” “Капитал” на Прокопиев, Цветан Василев даде миналата година едно от последните си, изпълнено с лъжи и манипулации, интервюта. Вече е известно, че този септември Василев очаква в Белград голям екип на свързаната с него телевизия бТВ. Идеята е този път, освен интервю, да бъде направен дори самостоятелен филм за фараона, докато той плаща милиони, за да се укрива в Сърбия. И всичко това – с парите на българския народ.

Със средствата от грабежа на века, Василев се готви да подпомогне и опитите на останалите олигарси, клиенти на прокуратурата, да реализират основния си план – случването на българския Майдан. Олигархичните кукловоди са си поставили няколко цели, които трябва задължително да постигнат в началото на новия политически сезон.

На първо място: овладяване на новия състав на Висшия съдебен съвет, а оттам и ликвидиране на независимостта на прокуратурата и тотално подчиняване на съдилищата. Това ще стане или чрез вкарването на послушни членове от парламентарната квота, или чрез саботаж на предстоящия избор и стартиране на нова процедура, при която подсъдими и обвиняеми олигарси ще опитат да номинират възможно най-голям брой членове на бъдещия ВСС.

На второ място: олигархията няма да се примири с пълното единодушие между правителство, парламент, президент, прокуратура, че за да е успешна борбата с корупцията, е нужно специализирано наказателно правосъдие. Влизането в сила на поправките в НПК в началото на ноември, ще бъде саботирано от зависими адвокати и съдии, както и ще бъде направен опит за сезиране на Конституционния съд, което да попречи на работата на Специализирания наказателен съд. На трето място: поръчковите “медии”-бухалки на олигархията вече започнаха атаката срещу антикорупционното законодателство, като с алогични твърдения за репресии и злоупотреби се опитват да заблудят обществото, прикривайки собствените си нарушения на закона.

На четвърто място: олигархията не може да допусне отпадането на Механизма за сътрудничество и проверка над България от страна на Европейската комисия, защото това би я лишило от фалшивата идеология, че само нейните проксита имат монопол върху “правото” и “върховенството на закона”. В този смисъл, още от първите дни на парламента ще стартират серия от протести, които ще се опитат да блокират работата на депутатите и приемането на закони, които кукловодите на задкулисието приемат за застрашаващи статуквото им.

На пето място: покрай предстоящите протести и опитите за саботаж на усилията на държавата в борбата с корупцията, олигархията вече е готова с инженерстването на поредното си политическо ГМО. Ролята на марионетката-лидер е отредена за производител на стени от стиропор.

Времевият хоризонт на българския Майдан съвпада с периода, в който прокуратурата се надява делото срещу българския Бърнард Майдоф да е започнало, както ще трябва да започнат и серия други антикорупционни дела. Задкулисните кукловоди са наясно, че трудно могат да се надяват на предсрочни избори, не и преди края на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, което започва на 1-ви януари и приключва в средата на 2018-та година. Но дори и да няма предсрочни избори през следващата година, то през 2019-та има редовни избори за европейски парламент и за местна власт, което кара задкулисието да даде ранен старт на ГМО-проектите си.

А докато дойде септември, в следващите горещи августовски дни, със сигурност, щабът на Цветан Василев е подсигурил още кьорфишеци за аудиторията. Например – платени публикации в англоезични американски и европейски издания, за да звучат автентично. Както и при историята със закона “Магнитски”. Колкото и абсурдно да звучи – “Фараонът Василев се бори за протекцията на САЩ“, публикуването на подобна “фалшива новина” в американски онлайн издание, което пък “случайно” е преведено от Българската телеграфна агенция, ръководена вече над 13 години от една и съща персона – Максим Минчев, осигурява възможност за кризисен ПР на беглеца на правосъдието на българска територия.

Съучастниците на Цветан Василев, сред които има множество набедени ПР-и и поръчкови журналисти, много добре знаят, че именно чрез “препирането” на една лъжа през чуждоезична медия, която пък е цитирана от БТА, ще притъпи усета за надеждност на източниците у българските сайтове и мейнстрийм медии.

Всъщност, работещите в българските медии, които все още са извън обхвата на олигархията и зависимата журналистика, трябва да си дават сметка, че кредитирайки с доверие защитната теза на банкера-беглец и/или наетите от него лобисти, адвокати и говорители не само, че стават съучастници в пилеенето на източеното от КТБ, но и подпомагат ерозирането на доверието в институциите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (13)

 1. опс и целият този гигантски план се координира от Иво ПрокопиеВ?!!! Има едно верно нещо в статията – на Брюксел и Вашингтон им писна да пишат доклади за България на тема правосъдие и да си играят на котка и мишка с ВСС.

 2. Майдана беше организиран от краварите от САЩ и подлогите им в Европа. Кой чукундур е писал този буламач, че не си е оставил и името????

  1. Майдана беше организиран от същите тия дето ни плащат в рубли да пишем за Русия.Не се прави на ударен чукундур. За това и оня „президент“ си избяга в Русия и след това завзеха Крим. Изхождаш от това, че в офиса ни карат да промиваме по-простите българи.

 3. Василев е същия тип инвеститор кат дойнов. Австрийските демократи го обявиха за голям инвеститор заради откраднатите заедно с луканов и другите превратаджии 500 000 000 долара от външнотърговска банка и отказаха да го върнат.
  Евроатлантически ценности.

 4. Василев е същия тип инвеститор кат дойнов. Австрийските демократи го обявиха за голям инвеститор заради откpаднатите заедно с луканов и другите превратаджии 500 000 000 долара от външнотърговска банка и отказаха да го върнат.
  Евроатлантически ценности.

 5. Може всичко в статията да е вярно. Но това не променя факта, че банката беше криминално атакувана и съборена. Това е изключително тежко криминално престъпление, което никой не разследва. Защо? Ако аз гръмна гадняр, няма да ме оправдаят, нали? Цялата истина лъсва във втората стенограма. Не може такова престъпление да се подмине просто така. След като българските институции не желаят да разследват, да разследва, който ще, ако ще от Марс да е, но да разследва и съборилите банката да отидат на съд! Защото утре ще съборят друга банка!

  1. Е,писания се появяват в демокрацията,когато някой държавен орган не си върши контролната работа,в парламентарна комисия се говореше за 206 милиона лева,изнесени за един ден,а едва по-късно се установи,че са раздавани срещу бележки от главния акционер от 2011 г.,а касата трябва да се приключва всеки ден и затова бяха тези приказки за 206 милиона в парламентарната комисия от управителя на контролния орган – това бе резултатът от осъществявания контрол над банката от страна на държавния орган по него,т.е. „контролът“ си мисли първоначално,че 206 милиона са изтеглени за един ден .Банка на годината четири поредни пъти?Всичко това говори,че не банката е атакувана от държавни органи,а е била толерирана от тях.Само този факт,колкото и трагичносмешен да е,изключва възможността САЩ да издигнат в икона банкера като пример за действието на закона,но ще има много писания,докато това се случи.Няма как да си преследван,след като заедно с тебе се надпяват.

 6. САЩ пък си имат „ЕНРОН“!Шест пъти фирма на годината и то обявена от „Форчън“ – акционерите губят 60 милиарда – просто въпрос на мащаби.Кенет Лей не дочаква определянето на точната си присъда/между 25 и 40 години/ и почива след като е признат за виновен по всичките шест обвинения.След фалита десет от служителките получават предложение от Босът на ПЛЕЙБОЙ Хю Хефнър да позират за списанието,три приемат.

 7. Търсете свинята.блъскоф на амбразурата с поредния парцал.Специална пандела трябва за тях.

  1. Самоумри прост империалист. Няма да закачаш Блъсков и тези които защитаваме . Като ни превземът аз лично ще те командировам в Сибир. Гнидо българска.

 8. ЯВНО ЕДНО Е ВЯРНО .ОПИТИТЕ ЗА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО , БЪЛГАРСКАТА ПРЕЗИДЕНТСКА ИНСТИТУЦИЯ И ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ И БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ , ЗА ДА БЪДАТ УДОБНО НАПЪХАНИ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕНОТО ПОЛИТИЧЕСКО РУСЛО .И ТУК Е ПАРАДОКСЪТ !!!!! ПАРАДОКСЪТ Е В ТОВА , ЧЕ ГРУПАТА ШПИЦКОМАНДА ИМА ШИРОК СПЕКТЪР ОТ УЧАСТНИЦИ !!! ТЯХ.ГЕ ОБЕДИНЯВА ЕДНО ЕДИНСТВЕНО НЕЩО – СТРАХЪТ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИМ АПЕТИТИ .??? КОИ СА ТЕ? СКОРО ЩЕ СТАНЕ ЯСНО !

  1. никога няма да ни разберете кои сме докато не анексираме източна Румелия. Тя винаги е била независима република и законно си ни принадлежи. Но няма какво да ви отварям очите. Имаме много колеги които ще ви обработят и до 5-10 години сами ще си се отделите. хахахах тъпи българи. Сами ще си влезете в същия капан като украинците.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.