Бивша клисарка и пенсионер по болест са загиналите при пожара в Шумен

Снимка: Цветелина Георгиева

Жена на 80 г. и синът й на 58 г. загинаха при пожар в дома им в шуменския квартал "Дивдядово" в нощта срещу сряда. Предполага се, че причините за пожара са битови, огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво в стаята, каза за "Труд" по първоначални данни комисар Иван Иванов, шеф на Противопожарната служба в Шумен. Огнеборци и криминалисти извършваха повторен оглед на мястото в сряда, за да установят точните причини за нещастието.

Сигнал за инцидента в къщата на централния бул."Велики Преслав" бил приет чрез телефон 112 в 22:25 часа и към мястото веднага били насочени две пожарни. При пристигане огнеборците заварили мъртви майката и сина. Унищожено било домашно имущество на първия етаж, засегната е дори банята. Пожарът бил погасен с помощта на 6 тона вода и не е допуснато разпространение към втория етаж, съобщават от полицията.

Според запознати, фаталната печка е била в стаята, където спял синът. Неговото тяло е с изгаряния. Майката Хриска е била в съседна стая и се е задушила най-вероятно в съня си. Няма данни за външна намеса и външен причинител на пожара, научи "Труд".

Според съкварталци, майка и син живеели много скромно, издържали се от пенсиите си. Николай получавал пенсия по болест. Преди време Хриска биела камбаната на местната църква. Жената има и дъщеря, която работи в Гърция. Вторият етаж бил на нейното семейство.

Снимка Авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България