Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Майките на деца с увреждания научиха новината за оставката на вицепремиера Валери Симеонов по време на 26-тата си вечер на протест в София. Малко след информацията, блокадата на Орлов мост падна, кръстовището беше освободено за движение, предаде БНТ. Автошествието в подкрепа на майките се оттегли и към началната си точка на тръгване - Министерски съвет.

Веднага след като стана ясно, че Симеонов е подал оставка протестиращите жени на "Орлов мост" започнаха да скандират "Победа" и да играят хоро. Майките обаче се заканиха, че ще продължат с протестите, докато парламентът не гласува окончателно оставката на Симеонов.

„Това е първата спечелена битка, но войната продължава”, коментира Вера Иванова, една от организаторките на протестиращите.

„Тази оставка трябва да се гласува в Народното събрание. Продължаваме с протестите, докато не бъде гласувана”, каза Иванова по Нова ТВ. По думите й палатковият лагер пред сградата на парламента остава до гласуването на реформите, които искат майките за хората с увреждания.

Коментари

Задължително поле