Майк Помпео: Северна Корея продължава да произвежда материал за ядрени бомби

Северна Корея продължава да произвежда материал за ядрени бомби, заяви американският държавен секретар Майк Помпео пред комисията по външните работи на Сената. Той предупреди, че Вашингтон няма да позволи ядрените взаимоотношения със Северна Корея "да се изплъзнат", на фона на критиките, че срещата между президента на Съединените щати Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен Ун не е дала видими резултати, информира БНР.

"Ние започнахме една търпелива дипломация, но това не означава, че ще позволим на Северна Корея да се измъкне накрая", заяви Майк Помпео пред комисията по външните работи на Сената.

Политиката на санкции срещу Русия остава непроменена въпреки опитите за сближение, заяви още Помпео. "На срещата между президентите в Хелзинки този месец се съгласихме да проверим дали Русия е заинтересована в подобряване на двустранните ни отношения, но дадохме ясно да се разбере, че топката е в полето на руснаците. Защитихме фундаменталните интереси на САЩ в Сирия и Украйна. Лично аз предупредих руските представители, че ще има сериозни последици, ако се месят в изборите ни", заяви американският държавен секретар.

В хода на изслушването Помпео увери, че НАТО остава е важен за интересите на Съединените щати: "Администрацията на Тръмп настоява всяка страна-членка да изпълни задълженията си. НАТО ще остане незаменим стълб за националната сигурност на Америка. Знаем, че слабостта насърчава враговете ни, а силата и сплотеността ни защитават".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия