Спецсъдът гледа при закрити врати молбата за по-лека мярка за неотклонение на Миню Стайков

Арестуваха джихадист на „Шанз-Елизе“, подготвял атентати в Париж и България

Варненски гимназисти отново са първи в конкурс на НАСА

УЕФА разследва Роналдо

Жервтвите на стрелбата в Утрехт станаха три

„Росатом“: Ще построим АЕЦ „Белене“, но при изисквания, гарантиращи изгодата на Русия от реализацията на проекта

БДЖ съобщава за зачестяване на случаите на замеряния на влакове с камъни

Зонта клуб и болницата в Горна Оряховица организираха безплатни гинекологични прегледи Кампанията е по проекта "100 Х 100" здрави

Крадци на зайци ще се поправят с труд в полза на обществото

Обучават безработни за продавачи и застрахователи 8 лв. дневна стипендия, докато учат

Лекарства за кръвно могат да увеличат риска от внезапно спиране на сърцето

Министър Желязков: 4 милиарда лева е необходимият бюджет за реализацията на всички стратегически жп проекти у нас

Холандската полиция търси 37-годишен турчин за стрелбата в Утрехт (СНИМКА)

Георги Вергиев заема мястото на Славчо Велков в Народното събрание

Мария Габриел: 75% от младите хора в Европа не могат да различат фалшивите новини

Марин Марковски: В България няма никаква държавна политика към хората, нуждаещи се от психиатрична помощ

„В България няма никаква държавна политика към хората нуждаещи се от психиатрична помощ“, заяви адвокат Марин Марковски по повод четворното убийство в Нови Искър пред БТВ.

„Мога да прогнозирам какво ще се случи с убиеца. За мен няма да го признаят за психично болен, защото той е опитал да заличи следите от убийствата. Личат си подредени действия. Това е една прогноза, защото българските психиатри, които са великолепни, ще имат последната дума при експертизите. За мен те ще дадат отговора, че е вменяем.

Убийството е доказано – намерена е брадвата, самият младеж си е признал. За мен Георги няма да получи доживотна присъда. Съдът ще му даде присъдата между 20 и 30 години. Законът в България не е подходящ в тази си част. За Европейския съюз може да е добър, но у нас не действа“, категоричен беше Марин Марковски.

„В България няма сериозна държавна политика при констатирани психични проблеми. Докато станат тук нещата, са мъчителни. Какво ще се случи този човек, как ще го осъдят? След като може да убие брат си, значи може да убие моето дете, си мислят хората”, каза още Марковски.

„Ако имаше чувствителност по темата, трагедията в Нови Искър нямаше да стане. Към хората, които имат нужда от подобна помощ, нямаме никакъв подход. Най-добрата психиатрична болница се намира на 2 км от Нови Искър. За съжаление в 21 век нямаме никакво отношение към хората, които имат нужда от психиатрична помощ, обясни и психологът Христо Монов.

„Поведението говори едва ли за невменяемост. Понякога има разширено меланхолно самоубийство. Той, обаче е убил другите и не е посегнал на себе си. Нямаме традиции да работим с общността, която е травмирана. Би трябвало да му се помага на този човек. Ако някой бе сигнализирал, институциите може би щяха да се задействат”, обясни още Монов.

„Общността в Нови Искър е травмирана още от 70-те години с подобно убийство. Миналата година пак имаше кърваво убийство, но никой не работи с тези хора. Сега трябва да се помогне и на Георги. Ако някой беше сигнализирал институциите, сега нямаше да си говорим за четири трупа“, добави психологът Христо Монов.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

 1. Марковски е прав, но частично. Заглавието трябва да бъде „В България няма никаква държавна политика към хората“ ТОЧКА. Никога не е имало и никога няма да има. Също като в цялата история на Русия. Ако не беше вярно, днес нямаше да имаме демографска криза.

  1. Главен проблем, като чета и гледам по телевизията Марковски, заклю.чавам: Ние сме адвокатска република. Адвокатите не създават хационален доход, но консумират непряко.

  2. нама я. ако имаше списъци с болните, нямаше да говорим за президентите и депутатите с „шизи“, а с нещо като „хебефренна шизофрения“ – по дълго и непрактично….

 2. Още Великото народно събрание допринесе за липсата на политика към хората. Един от първите закони беше отмяната на правото на хората да внасят законопроекти. От там им отнеха едно по едно всички права. Ние сме робска държава.

  1. Може би не сте прав. Като чета и гледам (по ТV) Марковски, заключавам, че Б-я е адвокатска република.

  2. Може би не сте прав. Като чета и гледам (по ТV) Марковски, заключавам, че Б-я е адвокатска република.

 3. Така е,защото в Бългерията изостанала няма държава. И не се отняся само за психиатриците. Няма отношение към бедните и изоставените,дето спят по гари и паркове,към бабите и дядовците,едвам свързващи двата края,безработните,болните,сакатите и други,и други.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.