Горещо време днес, аксималните температури ще са между 30° и 35°

Вицепрезидентът Илияна Йотова е на работно посещение в Черна гора Тя ще е основен говорител в конференция за Западните Балкани

Падналата изолация няма да спре часовете в пловдивската ПГ по битова техника

Откриха нов проблем с „Боинг 737 Макс“

Астероид удари Пуерто Рико (ВИДЕО и СНИМКИ)

Днес ще е пикът на горещата вълна, обхванала Европа

Правителството на Венецуела е осуетило опит за преврат

Бедствено положение е обявено в Котел

Ердоган: Няма индикации, че Тръмп ще наложи санкции на Турция заради С-400

Спецсъдът гледа мярката на кмета на Костенец

​Промените в Закона за енергетиката влизат в НС

Маурицио Сари е най-суеверният треньор

На 27 юни 2019 да почерпят

Мюсюлманин обнови църква в Преславско Сърбин градил храма преди 122 г., сега Али Кюлюмов помогнал с работници и материали

ДАНС гони дъщерни фирми на офшорки Банките докладват за съмнителни плащания над 50 евро

Марияна Николова: Готвим визия за нова демографска политика у нас

Марияна Николова

Към моя кабинет структурирах работна група, която ще изготви нова визия за нова демографска политика. Тя включва експерти и учени от БАН, както и практици и действащите лекари от акушеро-гинекологичните болници. Това каза вицепремиерът по демографската и икономическа политика Марияна Николова по Нова ТВ.

Вече са проведени с лекари, които са поставили и конкретната проблематика, свързана с раждаемостта, пренаталните проблеми.

„Демографската политика не е проблем само на България, но и на целия ЕС. Тя е хоризонтална, секторна политика и зависи от всички институции, които трябва да бъдат обединени и единни в процесите на вземане на решение за мерките, които се прилагат”, обясни тя.

Николова обясни, че могат да се вземат добри примери за справяне с демографския проблем от Унгария. „Правим сравнително-правен анализ на законодателството, който е в процеса на рамките на работната група и след като експертите си дадат заключенията, ние ще обявим и конкретните резултати. Трябва да има финансови стимули, но те трябва да са реални и измерими, съобразно възможностите на държавата”, заяви вицепремиерът.

Тя добави, че МТСП предлага различни социални мерки, които са за подпомагане на майките с домашни помощници. „Най-важното обаче са детските градини и аз мисля, че те трябва да са безплатни поне до 5-годишна възраст на детето и в училищата да се осигури необходимият храноден на децата”, каза Николова.

Вицепремиерът заяви, че 640 лв. е нереална помощ за раждане на второ дете. „В крайна сметка трябва да бъдат направени необходимите разчети и да се дадат реални цифри”, беше категорична тя.

„Надявам се след 15 юли да имаме мерки, които да предложим за справяне с демографската криза“, каза още тя.

Николова коментира изплатените обезщетения от 10 лв. на три семейства на загиналите при катастрофата край Своге. „Категорично не съм съгласна с позицията на застрахователя – при конкретно становище на КФН обезщетението следва да бъде платено. След като един пътник има билет, той категорично е застрахован и не бива да доказва каквото й да е било. При евентуално завеждане на съдебен спор, делото ще бъде спечелено от пострадалите”, каза тя.

Марияна Николова обясни, че новоизбраният президент на Украйа Владимир Зеленски е иновативен политик. „Той е изключително деен и най-вероятно ще бъде човек на действието, а не на приказките. Когато приключи церемонията за полагането на клетвата, държавният глава поиска среща с някйои държави. България беше втората държава, с която поиска среща”, добави тя.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Истанбулската конвенция е за насилствено прилагане на джендър практики спрямо децата ни. С усилие българите успяха да спрат ратификацията, но тя успешно беше подписана от правителството на Б. Борисов и въпреки определението на Конституционния съд на Република България, че тя по същество е противоконституционна, подписът на правителството под конвенцията упорито остава без да бъде оттеглен.

    От медиите бяха регистрирани напоследък два случая за въвеждане на либерални шизофрении в наши училища: при попълване на формуляри се въведе графа за „трети пол“, а в някои училища се разпространи богато илюстриран учебник за начинаещи педераси под предлог „здравни грижи“.

    Наскоро с участието на 250 НПО, които са познати на нашата общественост като платени от Сорос, „Америка за България“ и правителството на Б. Борисов агентурни формации за налагане на либерални идеи и практики, се оказа разработена „Стратегия за детето“, която по същество е предвидена в Истанбулската конвенция и двете са разработени от чуждите агентури, внедрени у нас от Сорос и компания.

    Сега се обмисля Визия за демографската политика, която отново се „грижи“ за децата и семейството ни, както изброените по-горе „активни разработки“ на либералната агентура и също е обект на „грижи“ в Конвенцията.

    А стига с тези напъни да се прилага джендър идеологията у нас – с използване на хитрости, подлости и арогантни лъжи – на които постоянно сме свидетели – за тайно и организирано възпитаване на децата ни от малки като джендър кастрати и перверзни типове за угода на имперския елит и ликвидирането ни като беззащитна нация в средносрочен план.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.