Мария е първото бебе, родено в УМБАЛ Бургас

Снимка: Архив

Първото бебе за новата 2020 г., родено в държавната болница- УМБАЛ Бургас е момиче. Родено е малко след 2 часа тази нощ, казва се Мария и е второ дете в семейството. Раждането е протекло нормално, детето и майката са в отлично състояние, съобщи дежурният лекар в Родилно отделение д-р Ромил Ангелов.

Последното бебе, с което екипът на Родилно отделение е изпратил 2019- та година е момче и се казва Данаил, съобщават от УМБАЛ.

През 2019 ражданията в здравното заведение са с близо 50 повече в сравнение с 2018 г. - 1809. Това поставя болницата сред първите по брой раждания в страната, а не само в Бургаска област, подчерта д-р Ангелов. Расте и броят на жените с проблемна бременност, които се проследяват при специалистите в Гинекологичното отделение на УМБАЛ Бургас.

Спокойно е преминала нощта в Спешното отделение. Прегледани са 17 души с обичайните оплаквания за сезона и с влошени хронични заболявания. Сред постъпилите в болницата в Новогодишната нощ има само един случай на алкохолна интоксикация.

Коментари

Задължително поле