МВР да спре поръчката на 15 коли за по 320 000 лв.

Пътните полицаи и полицайки в Дубай патрулират със скъпи автомобили - „Ферари”, „Бентли” и „Ламборгини”. Снимка от фейсбук

Още през март е имало възражения

Предлагат с отпуснатите 4,8 млн. лв. да монтират камери на всеки километър магистрала у нас

МВР да спре незабавно обществената поръчка за 15 високоскоростни автомобила за 320 000 лв. на бройка . Това призоваха различни шофьорски организации.

Вчера „Труд” съобщи за решение на държавно-обществената комисия за безопасност на движението да се отпуснат общо 4,8 млн. лв. за 15 немаркирани колите с мощност от 240 конски сили, които да снимат тайно нарушители по магистралите.

„Призоваваме МВР, но може би е по-добре да призовем направо премиера Бойко Борисов, незабавно да спре тази поръчка. Тя показва колко некомпетентни хора харчат нашите пари. Предлагаме сумата да се използва за видима пътна маркировка”, заяви Богдан Милчев, шеф на Института за пътна безопасност.

„Бях на обсъжданията в комисията през март, когато гласуваха за първия транш от 2,5 млн лв. за тези 15 коли и през ноември, когато приеха допълнителната сума. И двата пъти възразих остро, но за съжаление неправителствените организации имат право само на съвещателен глас.Предложих с парите КАТ да си купи камиони за превоз на добитък, защото само тази година има над 20 убити при катастрофа с кон, крава или свиня, излезли на пътя”, каза Христо Радков, шеф на Българската организация на шофьорите.

„Пълно безумие. С тези пари могат да сложат камера на всеки километър от магистралата”, възмути се и Борис Гаврилов, председател на Българския автомобилен съюз. До редакционното приключване на броя от МВР нямаше реакция.

Коментари

Задължително поле