МВР закопча седем души по време на наркосделка

Снимка: Цветан Томчев

Седем лица са задържани при спецакция срещу наркоразпространението, съобщиха от МВР.

Специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението и употребата на наркотици е проведена на 6 ноември от Криминална полиция и Специализираните полицейски сили в Пловдив. Процесуално-следствените действия са осъществени под ръководството на окръжната прокуратура.

На Голямоконарско шосе, в момент на сделка с наркотици, са заловени трима мъже и четири жени, придвижвали се с два автомобила – “Ауди” и “Рейндж Ровър”. При последвалите лични обиски и претърсвания в колите и на два частни адреса, разследващите са иззели над 73,5 грама метамфетамин на кристали, 4 стъклени лули и 2 електронни везни със следи от наркотичното вещество, 100 таблетки клонарекс, пакетче амфетамин и мобилни телефони.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал.1 от НК, което се наблюдава от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Седмината, на възраст между 21 и 45 години, са били задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Впоследствие на двама от тях са повдигнати обвинения и мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

Коментари

Задължително поле