МВР залови извършители на пет грабежа в Самоков и Ботевград

Извършители на пет грабежа са разкрити след незабавни действия на ботевградски и самоковски криминалисти, съобщиха от МВР.

В рамките на текущата седмица от служители на РУ- Ботевград са разкрити общо три грабежа, извършителите на два от които са задържани по „горещи следи“. Първият случай е от нощта на 4 февруари, когато в полицията постъпил сигнал за ограбен чуждестранен турист, отседнал в хотел в Ботевград. Пред служителите на реда потърпевшият обяснил, че по-рано същата вечер е бил нападнат пред нощно заведение, като от портфейла му е била издърпана със сила банкнота от 50 евро. След активна оперативно- издирвателна работа, два дни по- късно, криминалистите разкрили и задържали автора на грабежа. След приключване на процесуално- следствените действия и събрани достатъчно доказателства за виновността му 28- годишният Ц.С. от Ботевград е привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление.

Работата по разкриването на втория грабеж започнала на 11 февруари, когато 55-годишна жена от с. Скравена сигнализирала, че е била нападната от непознат, който със сила издърпал носения от нея найлонов плик с портмоне и сумата от 110 лева, след което побягнал в неизвестна посока. Криминалистите предприели незабавни оперативно-издирвателни действия, в резултат на които два часа по- късно авторът на грабежа вече се намирал в полицейския арест. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата 40- годишният В.Д. от с. Скравена, с криминални регистрации в полицията и осъждан, е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

На 14 февруари, броени часове след постъпването на сигнала, е задържан и извършителят на трети грабеж- 28-годишен ботевградчанин, който със сила издърпал масивен златен ланец от врата на млада жена. Инкриминираната вещ е намерена и иззета, а пълното документиране на случая продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Два грабежа са разкрити от началото на седмицата и от служители на РУ- Самоков. Сигналът за първия бил подаден на 8 февруари от 70-годишна местна жителка, която заявила, че на улицата пред дома й е била застигната в гръб от непознат, който издърпал дамската й чанта с лични документи, мобилен телефон, ключове, дребна сума пари и дамски принадлежности. В хода на предприетите оперативно- издирвателни действия криминалистите установили и задържали извършителя. Част от отнетите вещи също са намерени и иззети. След приключване на действията по разследването, вчера 18-годишният А.И. е привлечен в качеството на обвиняем.

В ареста на РУ- Самоков рано тази сутрин са задържани и двама мъже, ограбили вчера техен съгражданин, отнемайки със сила сумата от 350 лева от якето му. Инкриминираната сума е възстановена на потърпевшия, а разследването по случая продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Коментари

Задължително поле