МВР разби мащабна наркоферма, откри марихуана за над 1 млн. лева (СНИМКИ, ВИДЕО)

140 кг марихуана за над 1 млн. лева - по пазарни цени, е открита при полицейска акция в Русенско. Арестувани са 9 човека, включително двамата собственици. Това съобщи началникът на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в крайдунавския град Петър Ванев.

"Изключително затворен цикъл на производство. В една от сградите е имало спални, кухненски помещения и санитарни възли. Хората влизат и не излизат от там, за да не будят подозрение", обясни Ванев.

В рамките на акцията криминалистите проверили стопански двор на територията на село Новград, община Бяла. На място, в момент на събиране на зелена тревиста маса и приготвянето й за транспортиране, са задържани 7 човека. В две халета и административна постройка, са открити 1743 саксии, цялостно изградена система за поливане, отопление и вентилация, както и над 140 килограма суха тревна маса, която при извършен полеви тест реагирала на марихуана. Иззети са и три автомобила - „Рено“, „Мерцедес“ и БМВ, ползвани от задържаните, единият от които пригоден за транспортиране на бидони с наркотика. Намерени и иззети са и множество документи, сочещи към фирми, свързани с покупки на части от оборудването, мобилни телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка между лицата.

В хода на операцията са задържани и двамата собственици на имота, извършени са претърсвания на обитаваните от тях адреси, иззети са автомобил „Мерцедес“ и моблни апарати.

С постановление на Окръжна прокуратура Русе осем от задържаните остават в ареста за срок до 72 часа. Работата по документирането и доказването на престъпната дейност продължава в рамките на образуваното досъдебно производство, под прякото наблюдение на прокуратурата.

Коментари

Задължително поле