МВР ще изяснява дали и задържаният възрастен мъж е блудствал с детето в Сотиря

Снимка: Архив

Арестуваният е живеел на адреса на майката на момичето

Задържаният след сигнала за блудството в сливенското село Сотиря възрастен мъж е живеел на адреса на майката, съобщиха от МВР. В съобщението от там се потвърждава информацията на „Труд” , че ще се изяснява дали и той не е извършител на блудствени действия спрямо детето, станали преди време.

Според поместената от МВР информация, сигнал за посегателството е подаден в 20,47 часа на 30 август от майката на 8-годишното момиченце. Детето е прегледано от съдебен лекар. Не са установени данни за насилствени действия и то е предадено на грижите на близките си. При проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установен и задържан за срок от 24 часа заподозреният извършител – момче на 15 години, от същото село. По случая е задържан и 68-годишен мъж, който живял временно без регистрация на адреса на майката. Спрямо него предстои да се изяснява съпричастен ли е към блудство с малолетната преди време, каквато предварителна информация е съобщена.

Образувано е досъдебно производство. Материалите са докладвани на Окръжната прокуратура в Сливен. Работата продължава за изясняване на всички обстоятелства и документиране на случая.

Коментари

Задължително поле