Меган се оплаква от кралски расизъм (обзор)

В интервюто пред Опра Уинфри Меган заяви, че кралското семейство є отказало помощ и опитвало да я накара да замълчи.

Херцозите на Съсекс в откровено интервю пред Опра Уинфри

Мислела за самоубийство, но кралската фамилия ѝ отказала помощ

Не са получили пари за телевизионния разговор

Съпругата на принц Хари - Меган, се оплака от расизъм в британския кралски двор, сподели, че е била докарана до състояние да не иска да живее повече и да обмисля самоубийство и обвини кралската фамилия, че є е отказала помощ.

Разкритията си тя направи в двучасово тв интервю, което херцозите на Съсекс дадоха пред американската топ водеща Опра Уинфри. Специално бе уточнено, че двамата не са получили заплащане за интервюто.
Меган разказа, че е била изтерзана от “тревогите и разговорите в кралския двор”, докато била бременна (през 2018-2019 г. със сина им Арчи), за това колко тъмна може да е кожата на бъдещото ѝ дете. Тези думи накараха Опра да възкликне невярващо “Какво?”, след което за кратко да остане без думи.

“През месеците, когато бях бременна, през цялото време чувах, че няма да получим сигурност и титли, както и тревожни коментари за това колко тъмна може да е кожата на детето, когато се роди”, сподели Меган, чиято майка е тъмнокожа, а баща ѝ - бял. На въпроса на Уинфри от кого е чувала тези коментари, Меган отказа да посочи личности, като каза, че “това силно би ги злепоставило”.

Когато влязла в кралското семейство тя загубила свободата си, дори є прибрали паспорта, шофьорската книжка и ключовете. Чувствала се много самотна, а психичното є здраве се влошавало. “Просто не исках да живея повече”, каза Меган. А на уточняващ въпрос дали е мислила за самоубийство, отвърна: “Да, това бе нещо много, много ясно, и много плашещо”. Молбите ѝ да се обърне за професионална помощ били отхвърлени от кралския двор, защото това нямало да бъде добре за институцията.

Принц Хари пък сподели, че двамата с Меган са “направили всичко по силите си”, за да останат в кралското семейство, но в крайна сметка решили да го напуснат, поради липса на подкрепа и разбиране.

Принц Чарлз спрял да отговаря на обажданията на сина си

Двойката тотално отрязана финансово, разчитат на приятели

Всички в семейството - “заточеници” на монархията

Според Хари баща му принц Чарлз и брат му принц Уилям са “заточеници” на британската монархия, какъвто бил и самият той преди да срещне Меган, която го спасила.

Кралското семейство отрязало напълно финансирането на принц Хари и съпругата му, а престолонаследникът принц Чарлз спрял да отговаря на обажданията на по-малкия си син. Това станало, след като херцозите на Съсекс обявиха в началото на миналата година, че се оттеглят от ролите си на работещи кралски особи.
През първото тримесечие на 2020 г. семейството “буквално ме отряза финансово”, разкри Хари. Наложило се двойката да разчита на помощ от приятели - като американския милиардер и медиен магнат Тайлър Пери, който им предоставил дом и охрана миналата година, когато двамата се преместиха от Канада в Калифорния.
Хари допълни, че договорите, които със съпругата му сключиха с “Нетфликс” и “Спотифай” за шоу програми и подкастове, не са влизали в първоначалните им планове. “Трябваше да гарантирам сигурност на семейството си”, обясни Хари. И допълни, че се справят и благодарение на наследството от майка му принцеса Даяна.
Хари сподели, че е разочарован от баща си, но въпреки това винаги ще го обича.

Арчи призовавал “карай внимателно”

Очакват дъщеря през лятото

Принц Хари със сина си Арчи в края на 2019 година.

Второто бебе на Хари и Меган е момиче и ще се роди през лятото. Това бе още една новина, съобщена в интервюто, което херцозите на Съсекс дадоха пред Опра Уинфри.

За очаквания втори наследник на двойката светът узна преди няколко седмици от снимка, която те публикуваха. На нея се виждаше доста заобленият корем на Меган, а техен говорител обяви, че тя е бременна, без да даде повече подробности.

В интервюто Хари разказа, че синът им Арчи, който през май ще навърши две години, много обича баща му да го вози на колело. В момента имал и любима фраза - казвал “карай внимателно” на всеки гост в дома им, когато той си тръгвал.

От думите на принц Хари се разбра, че след като се роди второто им дете, с Меган не планират да имат повече наследници.

Критики за неуважение към двореца

Британски медии: Хвърлиха бомба с мощен заряд

Меган заслужавала “Оскар” за изпълнението в интервюто

Хвърлена бомба с мощен заряд по Бъкингамския дворец, която ще нанесе огромна вреда на кралското семейство - така повечето британски медии определиха интервюто на Хари и Меган.

“Каквото и да очакваше кралското семейство от това интервю, получи се доста по-лошо”, написа промонархически настроеният в. “Таймс”.

Крис Шип - кралски редактор на канала ITV, който ще излъчи интервюто във Великобритания, призна, че “за миг е бил парализиран” от огромния обем разкрития. “Двойката на практика натовари бомбардировач Б-92, прелетя с него над Бъкингамския дворец и разтовари арсенала си върху него, бомба с огромен заряд”, посочи Шип.

Не липсват и критики към херцозите. “Дейли мейл” цитира друг кралски експерт - Робърт Джобсън, според когото Хари и Меган са “обсебени от себе си” и нарича интервюто “ужасно самодоволно”. Тв водещият Пиърс Морган пък отсече, че Меган (която е актриса) заслужава “Оскар” за изиграната роля в интервюто, което било пълно предателство към кралицата и кралското семейство.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят