Мей на щурм с последни сили

В последната седмица, в която сроковете за прокарване на постигнатите вече договорености между Лондон и Брюксел за условията около излизането на Великобритания от ЕС са все още възможни, британският министър-председател Тереза Мей планира да проведе разговор с всеки един държавен или правителствен ръководител на държава член, за да се опита да ги уговори за промяна в окончателния текст на споразумението, предаде Ройтерс, както се позовава на официално комюнике от нейния кабинет.

Мей понесе поредно тежко поражение от собствената си партия миналият четвъртък в камарата на общините в търсене на подкрепа за преговорната си стратегия. Тя все още се надява да изкопчи отстъпки от ЕС за т. нар. запасна клауза в договора, която гарантира статутът на границата в Северна Ирландия, в случай че не е постигната договорка за бъдещите отношения между Брюксел и Лондон след 29 марг тази година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.