Мей: Оставка няма да улесни Брекзит

Призивите за оттеглянето на премиерката не стихват

Поне 22-ма консервативни депутати искат вот на недоверие

Евролидерите решават за проектосделката в неделя

Британската премиерка Тереза Мей заяви на критиците си, че оставката й няма да улесни процеса по Брекзит на фона на нестихващи призиви за оттеглянето й, предаде Би Би Си. Консервативната лидерка бе подложена на вълна от критики сред съпартийците си заради проектосделката й с ЕС за напускане на общността, която предвижда отделен от Обединеното кралство временен статут за Северна Ирландия. И заради която двама министри и няколко зам.-министри хвърлиха оставки.

Днес Тереза Мей заяви, че доколкото знае все още не са събрани нужните 48 депутатски гласове за насрочването на вот на недоверие и настоя, че свалянето й няма да помогне на преговорите за Брекзит. Запитана в ефира на “Скай Нюз”, дали е обмисляла да се оттегли, Мей отговори, че не е. И настоя, че ще бъде на срещата на евролидерите тази неделя в Брюксел, когато проектоспоразумението трябва да получи зелена светлина.

Не всички недоволни от премиерката тори в парламента са заявили позицията си, но поне 22 са изпратили официални писма с искането за вот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа