Меркел получи трети пореден пристъп

Третият пристъп на физическо неразположение на Ангела Меркел разпали отново спекулации в медиите в Германия за здравословното състояние на канцлерката.

Инцидентът пак се случи на публично събитие

Канцлерката успя да запази самообладание и да се усмихне

Германската канцлерка Ангела Меркел бе заснета за пореден път във видимо неконтролируемо физическо неразположение по време на официално събитие в Берлин. Това е третият подобен случай за последния месец и отново разпалва спекулациите за здравословното й състояние, предадоха световните агенции.

Кадри на Ройтерс показват Меркел да изпитва затруднения да запази изправена стойка, залитайки напред-назад, по време на официалната церемония по посрещането на министър-председателя на Финландия Анти Рине. В крайна сметка Меркел успява да запази самообладание и се усмихва, преди да увери присъстващите, че се чувства добре, коментира агенцията.

Официално комюнике от кабинета на канцлерката не даде уточнения за възможни здравословни проблеми на Меркел, което, естествено, провокира германските медии към поредни спекулации за състоянието й.

Това е третият инцидент, при който канцлерката на Германия изпада в неконтролируем нервен пристъп, припомнят наблюдатели.

Предишните два инцидента се случиха на 18 юни, по време на посрещането в Берлин на новоизбрания президент на Украйна Володомир Зеленски, и девет дни по-късно при церемония в Бундестага с президента Франк-Валтер Щайнмайер.

Коментари

Задължително поле