Прасе с африканска чума е отстреляно в землището на Стралджа

Извънредна среща на върха на ЕС на 20 февруари за бюджета

„Белингкат“: Човекът от записа по случая „Гебрев“ е участвал в отравянето с „Новичок“ срещу Скрипал

Ново силно земетресение разтърси Турция

Фейсбук се срина в редица страни

Прокуратурата разследва случая с мъртвата риба в река Марица

Алпинистът, пострадал край водопада Рилска Скакавица, е с фрактура на бедрена кост Мъжът е стабилизиран, съобщават от УМБАЛ "Св. Анна"

Пащърнакът усилва имунитета Може да се консумира и суров, и сготвен

САЩ евакуира със самолет всички свои граждани и дипломати от района на Ухан в Китай

Трима демонстранти са убити в Ирак

Започна спешното заседание на НКП на „Левски“

Спасяват пострадал турист на Скакавишкия водопад с хеликоптери, транспортират го в болница

Над 5 хиляди души са заболели от грип за една седмица у нас

Китай спира груповите екскурзии в чужбина и страната

Полицията в Пловдив с масирани проверки на месопреработватели Разследват хранително предприятие за незаконен добив на подпочвени води

Миграционните дела в Бургаско секнаха

От два месеца няма нито едно миграционно дело, обяви пред журналисти днес председателят на Бургаския окръжен съд Боряна Димитрова. Според нея, това сочи , че е намалял миграционният натиск. Най-наситени с подобни дела са били месеците май и август.

От началото на годината досега по престъпленията каналджийство и незаконно преминаване на границата ни са постановени около 1200 осъдителни присъди от магистрати в Малко Търново, Средец и Царево. Там са и най-натоварените с такъв род казуси съдилища. Димитрова добави, че при 99 процента от тези дела се е стигнало до споразумение.

С оглед голямата натовареност на районите в Царево и Малко Търново са назначени по още един съдия. Така в Царево съдиите стават четирима, а в Малко Търново – двама.

Димитрова каза още, че след въвеждането на практиката неплатените глоби по наказателни дела да се събират от частни съдебни изпълнители, в хазната са постъпили милиони левове.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.