Министерство на туризма провери фирмата, чийто микробус катастрофира в Сърбия

Фирмата, чийто автобус се преобърна в Сърбия , е лицензирана за туроператорска и турагентска дейност от юли 2006 г. и има валидна застраховка до 08.01.2019 г. Това показа проверка на Министерство на туризма в Националния туристически регистър.

ЕВЕЛИН Р ЕООД е с адрес на дейност Бургас, представлявана от Евелина Димитрова Пулева, съобщиха от Министерство на туризма.

Трима български граждани са настанени в ортопедично отделение на гр. Чуприя (Сърбия) , след като автобусът, в който са пътували, катастрофира в западната съседка. Нито един от тях не е с опасност за живота. Министерството на туризма е в постоянна връзка с българското МВнР и следи ситуацията с пострадалите.

Към 9:15 ч днес автобусът с български туристи на бургаската фирма ЕВЕЛИН Р, пътуващ за Босна и Херцеговина, се обърна на магистралата Ниш-Белград. В него са пътували 19 души - 17 пътници и двама шофьори. Вследствие на инцидента са пострадали 13 от пътниците. Всички те са приети в Общата болница в Чуприя и им е оказана медицинска помощ. След направени прегледи 10 от тях са изписани, а други трима остават в ортопедичното отделение. Отношението към пострадалите от болницата е изключително професионално, посочват от Министерство на туризма.

Очаква се в Чуприя да пристигне друг автобус на фирмата, който да превози останалите българи.

Коментари

Задължително поле