Ангелкова откри нарушения по плажовете на север

На Русалка пак искат такса за вход до морето

Редица нарушения откриха министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на МВР при проверка на шест плажа по Северното Черноморие в района на Русалка.

Ивицата при залива Тауклиман е напълно недостъпна по суша за плажуващи, тъй като до нея се стига през частен имот, установиха те. На Русалка, където плажът е неохраняем, отново се събират такси за вход с мотива, че летовниците ползват инфраструктурата на едноименния комплекса. Миналото лято туристи пропищяха, че на бариерата им искат по 6 лв., само за да стигнат до морето. Това е недопустимо, по закон трябва да бъде осигурен безплатен пешеходен достъп до всеки плаж, коментира министър Ангелкова.

На плаж Русалка-централен тя откри чадъри и шезлонги, поставени без разрешение, а на Русалка-Каяк - нелегална база за отдаване на кану-каяци под наем, която няма задължителното разрешително за воден коридор.  "Ще сигнализираме всички институции за констатираните нарушения и ще следим как се изпълняват предписанията", категорична бе Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България