Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Задържаха трима за трафик на човешки органи в Косово

Отравят реформатора Мидхат паша в тъмницата Русенският валия построил железница и болници, създал модерното земеделско стопанство Образцов чифлик

Тръмп прикани японски бизнес лидери да увеличат инвестициите си в САЩ

Кандидатите за мястото на Тереза Мей вече са петима

Откриха обесен изчезналия мъж от Благоевград

Медицински екип е нападнат в Гоце Делчев при обслужване на адрес

Най-малко 50 души са пострадали при взрив на тайландско пристанище

Трима от ранените при вчерашното нападение в Лион са все още в болница

Момчето Ран пожела да тече боза от паметник-чешма на Людмил Кирков (СНИМКИ)

Министър Ангелкова: Туризмът у нас има дял от почти 13% от БВП

Туризмът е доказал потенциала си като един от основните генератори на растеж на световната икономика. Той има дял от 10,4% от световния брутен вътрешен продукт и дава заетост на над 113 млн. души по света. България е част от тези положителни тенденции – туризмът у нас има дял от почти 13% от БВП. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на 2-рия Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути.

„Всички мерки, които взима правителството за развитието на българския туризъм, доведоха до поредица от рекордни резултати – през 2017 г. общият брой на туристическите посещения на чужденци достигна над 8 млн. души, които е с 1 милион повече от населението на страната“, обясни Ангелкова.

„За втори път България има честта да бъде домакин на такова престижно събитие. Искам да благодаря на Световната организация по туризъм, че за втори път гласува доверие на страната ни за провеждането и домакинството на форума. Това ни дава възможност да видим как световните цивилизации могат да бъдат върнати чрез туризъм. Тук е мястото да посоча, че в рамките на срещата на високо ниво ще отправим поглед върху ключовата роля на правителствата за опазването на културното наследство и развитието на туристическите маршрути, което изисква високо трансгранично сътрудничество“, каза още министър Ангелкова.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.