Министър Вълчев за истерията в Сливен: Това е атака срещу образователната система

Снимка: Архив

Конкретно кой организира истерията в Сливен ще кажат службите. Ние това, което следим от месеци, са организираните протести срещу първоначално - Стратегията за детето, след това се опитаха да натрупат теми. На пръв поглед целите на тези хора са благовидни - защита на правата на родителите, консервативни цености, право на родителите да решават бъдещето на децата си. Това коментира министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по БНТ.

По думите му, в момента те си служат с откровени лъжи, манипулации, измишльотини.

"Става въпрос за атака, включително срещу образователната система. Ние правим много усилия децата да ходят редовно на училище, не само да бъдат записани. Записването се оказа лесно, по-трудно е да ги накараме редовно да ходят на училище.

Според министърът има опити да се натрупват теми - като няма Стратегия за детето трябва да се сложи друга тема в случая продажбата на деца или отнемането им от родителите. По негово мнение някой използва по най-груб начин страхът на хората", каза Вълчев.

"От страна на организаторите това е целенасочена атака с цел създаване на смут, натрупване на дестабилизационни усещания", добави министърът.

Той обясни, че това, което са направили учителите е било правилно. Те са освободили децата и са успокоили родителите. Вълчев каза, че учителите могат да противодействат само като говорят с родителите.

Коментари

Задължително поле