Министър Десислава Танева: Нямам къща за гости, декларирала съм всичко

Снимка: Архив

"Нямам къща за гости. Аз съм си декларирала всичко, което трябва да се декларира по закон. Влизането ми в политиката беше 2007 г. След тази дата съм се въздържала от придобивания, поради усещането, което биха създали, декларирала съм си средствата от самото начало. Това е съзнателен мой избор", заяви в предаването „Лице в лице” министърът на земеделието Десислава Танева.

"В повечето къщи за гости хората работят семейно, фамилно в райони, подходящи за този вид дейност. При проверките субективния подбор е изключен, става софтуерно. Субективният фактор е само, ако може да бъде пробит софтуера", добави тя по повод на проверката, която тече в момента.

Проверяват се всички къщи за гости, припомни министърът. "Последният сключен договор за къщи за гости е от септември 2014 година. Тогава аз още не бях встъпила като министър в първия си мандат", посочи Танева.

Новият министър на земеделието коментира и някои от проблемите в сектора. По думите й проблемът при пчеларите е, че не се спазват няколко мерки за защита на пчелите - за предварително уведомяване и за задължителни часови пояси при пръскане с препарати, обясни още министърът. Десислава Танева потвърди, че се удължава срока за подаване на заявленията за подпомагане с директни плащания за Кампания 2019 до 23 май включително, без санкция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България