Министър Кралев се включи в откриването на Автомобилен салон София 2019

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалното откриване на автомобилното събитие на годината – „Международният автомобилен салон София 2019”. Той се провежда от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център, съобщиха от ММС.

Над 75 фирми-изложители и 12 000 кв.м. изложбена площ представят най-доброто от автомобилната индустрия. Представени са 250 експоната, от които 14 нови модела мотоциклети. Повече от 70 технологични новости и автомобилни премиери очакват посетителите на 24-то издание на автомобилния салон в София. Впечатляващ е и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – 13 електрически, 5 plug–in хибрида, 17 меки хибрида и 4 с двигатели на метан.

„Международният автомобилен салон в София 2019” е едно от най-престижните изложения в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на „Международната организация на автомобилните производители” (OICA), наред с автомобилните изложения в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт и Токио.

На събитието присъстваха още министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към Народното събрание Станислав Иванов, президентът Росен Плевнелиев, зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, зам.-министърът на транспорта Ангел Попов, Александър Миланов - председател на УС на “Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България”.

24-то издание на „Международния автомобилен салон София 2019” се очертава да бъде най-мащабната и впечатляваща витрина на автомобилната индустрия от форумите досега, както и единственият салон в Европа тази година с участието на всички водещи производители.

Коментари

Задължително поле