Министър Маринов: Полфрийман има 2 забрани да напуска България

Вътрешният министър Младен Маринов

Забраните на прокуратурата на австралийския гражданин Полфрийман за напускане на страната са две - във връзка с досъдебното производство и във връзка с изтърпяване на наказанието "Лишаване от свобода".

Това обясни в Плевен в отговор на журналистически въпрос вътрешният министър Младен Маринов днес. Той уточни, че това, което се случва по отношение на съдебния процес не е от компетентността на МВР.

"В момента австралийският гражданин Полфрийман се намира в дома на дирекция "Миграция" в Бусманци, тъй като по отношение на него директорът на Дирекция "Миграция" е издал заповед за принудителна мярка експулсиране от страната, която е в процес. Допълнително по отношение на въпросния гражданин на Австралия има две забрани, наложени от прокуратурата, за напускане на Република България, така че когато всичките условия бъдат изпълнени ние ще приключим и с тази мярка за експулсиране на лицето", подчерта министърът.

Той добави, че във вчерашния ден са получили призовка от Върховния касационен съд, която трябва в днешния ден да бъде връчена на австралийския гражданин Полфрийман за явяването му на заседанието, което е насрочено за 23 октомври. До момента до който има такива забрани няма как да довършим процедурата за експулсиране, каза министър Младен Маринов. Той е в Плевен по повод националното състезание "Пътен полицай на годината - 2019".

Коментари

Задължително поле