Министър Теодор Седларски представя новото ръководство на „София Тех Парк“

Министърът на икономиката Теодор Седларски ще представи пред журналисти новия ръководител на държавното дружество "София Тех Парк" Асен Ненчев, както и членовете на Съвета на директорите Васил Караиванов и Натанаил Стефанов.

Цялото ръководство на "София тех парк“ беше сменено на 14-ти март. Компанията е 100% държавна собственост, а смяната е станала на Общо събрание в понеделник. Тогава министър Седларски аргументира смяната с бавната работа и пропуските в нея на старото ръководство, без да даде конкретни данни:

Бордът се намалява от пет човека на трима, за да е по-ефективно управлението и там влизат едни млади, амбициозни хора, свързани с бизнеса, с опит, които имат мениджърски способности - хора, които могат да управляват проекти, да управляват финанси, да задвижат бързо процесите, които могат да се случат в "Тех парка", така че да има финансиране и за лабораторията, което се очаква от Европейската комисия и което се очаква от цялата научна общност.

Преди смяната, в интернет пространството се появи писмо на водещ инвеститор в парка с обвинения към ръководството, подкрепен от други фирми.

Коментари

Задължително поле