Миню Стайков остава в ареста

Снимка: Денислав Стойчев

След над 10-часово заседание, Апелативният специализиран съд реши да остави за постоянно в ареста собственика на „Винпром Карнобат” Миню Стайков.

В ареста остават и роднината на Стайков – Белун Хазърбасанов и Иван Димитров, който е син на кмета на Карнобат. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група след разбиването на фабрика за нелегални цигари в Карнобат в началото на месеца.

Според съда, има достатъчно данни за организирането на престъпната група, но не и за нейната дейност. На този етап съществуват доказателства и свидетелски показания, че във фабриката в Карнобат са се произвеждали цигари без бандерол. От съда обясниха, че не са събрани доказателства за данъчни престъпления и пране на пари, защото разследването все още е в ранен етап.

Те допълниха, че ако им се наложи по-лека мярка, има вероятност да окажат въздействие върху свидетели по случая.

„В случая, господин Стайков няма никакво отношение към това производство на цигари. Да, нека го разследват за финансови престъпления, но не и в този съд. Просто ще се разходим от особената част на Наказателния кодекс до края, докато се намери някакво удобно престъпление”, коментира адвокатът на алкохолния бос Лъчезар Таков, цитиран от БТВ.

Коментари

Задължително поле