Митница и прокуратура гузно мълчат за цигарите в Карнобат

Митницата и прокуратурата, които в петък обявиха, че на пристанището в Бургас са заловени 111 312 кутии папироси, майсторски укрити в тайници , замълчаха гузно на въпрос за разбитата нелегална цигарена фабрика в Карнобат .

Митница и прокуратура не отговориха на въпрос чия е всъщност тази фабрика и как е работила с нелицензирани машини.

На въпрос на "Труд", как без да са лицензирани от българската митница, машините за цигари са работили във въпросната фабрика, те не дадоха отговор.

"Няма как да коментираме дело, което не е под наш надзор", каза заместник-председателят на Апелативна прокуратура в Бургас Йовита Григорова и коментира, че разследването се прави под опеката на Спецпрокуратурата.

На втори въпрос - може ли зам.-шефът на Агенция "Митници" Юлиян Мирков да отговори чии са били тези машини и как са работили без лиценз в цеховете, г-н Мирков каза, че не би било коректно да отговаря, защото се води разследване.

Вече мина месец, откакто гръмна новината за разбитата при спецакция цигарена фабрика. Чия е тя, как е работила, какви марки са се произвеждали в нея и за къде е изнасяна продукцията- институциите пазят упорито и пълно мълчание.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право