Митничари заловиха 1900 кутии контрабандни цигари на Ферибот Оряхово

Мобилна група от служители на Митница Лом и гранични полицаи от участък Козлодуй предотвратиха на Ферибот Оряхово опит за незаконен износ на цигари за търговия в страни от Западна Европа.

Задържани са близо 1900 кутии цигари с валиден български бандерол, укрити във фабрични кухини и между хранителни продукти в микробус, съобщиха от Агенция Митници. Митничарите от Лом и митническия пункт на пристанище Оряхово заедно с граничните служители спрели на 21 февруари на изходящо трасе на ГКПП „Ферибот Оряхово” микробус с българска регистрация, който пътувал за Германия.

При проверката било установено, че във фабрични кухини на микробуса, както и между личен багаж и хранителни продукти, са укрити 1837 кутии с 36 740 къса цигари, предназначени за контрабанден внос в Германия. По-голяма част от откритите цигари са  от марките „Марлборо", Давидоф"и „Дънхил".

За тютюневите изделия  не са представени никакви документи, включително и изискваните по Закона за акцизите и данъчните складове формуляри за акцизни стоки в търговско количество. Цигарите са задържани в склад на Митница Лом. По случая е образувано административнонаказателно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право