Митничари от Свищов заловиха нелегални цигари в зоомагазин

Контрабандните папироси били натъпкани в торби с кучешка храна

Общо 550 кутии нелегални цигари иззеха от два търговски обекта и частен дом в Ловеч и областта митническите служители от Свищов.

Три досъдебни производства са образувани през последната седмица по описа на Митница Свищов за констатирани случаи на държане на цигари без български акцизен бандерол. Митническите служители са иззели 11000 къса от нелегалната акцизна стока.

На 25 юли инспекторите от Митница Свищов откриват значително количество цигари без бандерол в магазин за домашни любимци в Ловеч. Търговката проявила изобретателност и предвидливо укрила налегалната стока в торбите с насипна храна за кучета и котки. Митническите инспектори обаче щателно претърсили търговския обект, като без колебание стигнали до дъното на хартиените чували с гранули. Във всеки от тях са открити кутии с цигари без бандерол от общо 5 различни марки.

Нелегални тютюневи изделия са открити и при проверка в друг търговски обект - кафе аперитив в с. Дерманци, обл. Ловеч. В частен дом в същото село са открити цигари без валиден акцизен бандерол в търговски количества.

Иззетите при различните случаи цигари са от марките "President", "Corset lilac", "Gold mount", " Chelsea", "Monus blue".

За случаите е уведомена Районна прокуратура - Ловеч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право