Митничари спряха незаконен внос на стоматологични упойки

280 контрабандни ампули със стоматологични упойки откриха митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ при проверка на лек автомобил с българска регистрация на Митнически пункт Малко Търново. Това съобщиха от пресслужбата на Агенция "Митници".

Колата е пристигнала на МП Малко Търново на 24.06.2019 г., към 16.00 часа, от Турция за България. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка от служители на ГД МРР. При проверката, извършена съвместно с митнически служители от ТД Южна морска, в пластмасова кутия в багажното отделение на колата са открити 14 фабрични опаковки на турски език, съдържащи общо 280 ампули лекарствено вещество с надпис „Jetokain“ - инжекционен разтвор, използван за анестезия в стоматологията.

Установено е, че лекарственият продукт е собственост на българската гражданка, шофирала автомобила. Съставен й е акт за нарушение на Закона за митниците.

Седем подобни опита за контрабанден внос на лекарствени средства и медицински изделия са разкрити от митническите служители на МП Малко Търново от началото на годината. Задържани са също 130 контрабандни стоматологични принадлежности, 48 таблетки различни лекарствени средства, 20 инжекционни системи - писалки с хормон на растежа „Genotropin“, както и 261 опаковки с различни лекарствени препарати за ветеринарна употреба.

Коментари

Задължително поле