Михаела Маринова: Не съм за модерното „съжителство“

С моите 47 кг съм доста нелеп мъж в „Капките“

С приятеля ми Александър сме големи романтици

Майка ми сънува нещата, които ми се случват

Да вирееш сред най-добрите е голямо богатство

Не съм от наплашените и живея нормално

Нашият гост
Талантливата певица Михаела Маринова е само на 22 години, но зад гърба си вече има редица професионални успехи. Тя започва да пее в детска вокална школа едва на 4 години, а малко след това родителите й я записват и на уроци по цигулка и пиано. По-късно тя усъвършенства музикалната си дарба и в школата на Мими Иванова и Развигор Попов, където свири на синтезатор и пиано. Михаела е печелила конкурси за млади таланти в България и чужбина, затова не е чудно, че прави голямо впечатление с появата си в „Х фактор“. Още с първото си парче „Стъпка напред“, изпълнителката на „Вирджиния рекърдс“покорява повечето класации, като песента става заглавна на дебютният й албум, който излезе в края на миналата година. Освен музикалните чартове, Михаела застава на върха и във форматите, в които участва. Тя е победител в шоуто „Като две капки вода“ през 2017-та и в „Маскираният певец“ през 2019-та година.

- Михаела, на 19-ти март беше премиерата на новата ти песен „Whispers“. Защо реши текстът й да е на английски и какво „нашепваш“ в нея?
- Откровено казано, не съм мислила текстът на какъв език да е, просто си се появи така. В последно време винаги ми идват текстове на английски, въпреки че повечето ми песни са на български. Музиката и аранжиментa ги създадохме заедно с Крис Трейс - Monoir. „Whispers“ (шепот -б.а.) е като едно продължение на песента ми „Страх от самота“, която излезе в дебютния ми албум – „Стъпка напред“. В нея нашепвам в ухото на любимия човек, че не искам той да си тръгва, а искам да продължи да бъде с мен и да ми подарява всеки ден онази любов, за която всички мечтаем.

- Предишният ти хит „Другата стая“, който носеше много игриво и позитивно настроение бе посветен на твоя приятел – футболистът Александър Дюлгеров. Новата ти песен е с по-меланхолична и тъжна нотка. Тя отново ли е адресирана към Александър и двамата продължавате ли да сте заедно? 
- В личен план всичко е много щастливо между нас, всичко е наред, но когато става въпрос за музика, аз просто съм си баладичен човек и обичам тъжните неща, които ме карат да се просълзя, да настръхна и да се потопя в други светове, извън реалния. Моята душа мечтае и има нужда да слуша такъв тип музика. В момента съм много вдъхновена и съм насъбрала толкова сила и енергия, че се възползвам от всяка една възможност, за да я предам и да се освободя по някакъв начин от нея. (смее се.)

- Ти си сред фаворитите в шоуто „Като две капки вода“, което вече си печелила през 2017 г. Имаш ли амбицията за нова победа и усещаш ли я сред другите участници, защото във формата няма случайни имена?
- Странното е, че този път всички сякаш играем за една обща цел и сме обединени да направим най-якото шоу за зрителите. В момента всички  имаме нужда от доза щастие и ние се опитваме да зареждаме с усмивки и позитивизъм хората, които са пред екрана. Относно амбицията за победа – аз веднъж съм печелила шоуто и сега влизам с нагласата за поредния урок, а не за победа. За мен този път играта започва отначало – и „Капките“ и „Маскираният певец“ и всички други шоута са нов урок по български, по актьорство и неща, които иначе няма как да науча другаде. Искам да се възползвам максимално от всички контакти с участниците и целия екип на този формат, защото да вирееш сред най-добрите е голямо богатство.

- С кои от колегите ти в шоуто си допаднахте най-много и би ли споделила някоя случка зад кулисите на предаването?
- Ако трябва да бъда честна, това са Софи Маринова, Азис и Фики. Тримата са много истински хора и всеки път създават супер яко настроение и много се смеем. С тях често се шегуваме по повод начина, по който изглеждаме в шоуто, защото всеки път сме в различен образ. Те са наистина одухотворени и имат ценното качество да гледат над нещата, а аз се възхищавам на такива хора и все още се уча на това. Мога да споделя една случка зад кулисите, когато моят приятел дойде да ме изненада преди един от лайфовете и Азис беше много впечатлен от неговия жест. Той каза, че според него в днешно време е прецедент такова отношение между млади хора и се среща все по-рядко, защото поколенията вече са различни. Азис беше усетил това, дори в начина, по който Александър ме гледа и ми призна, че наистина го е впечатлило.

- Поли Генова не крие, че в „Капките“ не иска да й се пада да имитира единствено Лили Иванова. Теб притеснява ли те подобна възможност?
- И аз предпочитам Лили Иванова, ако може, да не ми се пада. Отговорността е голяма, защото всички знаем на какво е способна Примата и наистина е огромно предизвикателство да имитираш такова голямо име. Не искам да ми се падат и мъжки образи, защото особено като си висок 1, 63 см. и тежиш 47 кг. е доста трудно да станеш който и да е мъж… Много нелеп мъж съм! (смее се.)

- Като по-малка си искала да учиш медицина. Не може да не те вълнува темата за ваксините и корона вируса и с какви средства се предпазваш?
- Вълнува ме разбира се, доколкото вълнува и абсолютно всички хора. Не съм от много наплашените - от тези, които са се покрили и се страхуват от това, а живея живота си нормално и гледам да не допускам това да влияе на психиката ми. Засега изчаквам с ваксините и не бързам да се ваксинирам, защото по принцип съм от този тип хора, които изчакват. 

- Майка ти е биолог по образование. Тя помага ли ти в тази ситуация?
- Майка ми в момента има салон за красота и е козметик, но тя има уникална психика и много ми помага. Освен това, винаги когато се случва нещо важно, тя го сънува преди това – много е добра в интуицията, в изборите и във всичко, което прави. Сънувала е много неща, свързани с моята кариера и ми дава насоки - какво да изпея, или какво да направя в дадена ситуация. Всичко, което ми е казвала, се е сбъдвало по някакъв начин.

- В днешно време е много важно да успеем да запазим усмивката си. Кой е човекът с най-голямо чувство за хумор, който познаваш?
- Димитър Рачков. Той е наистина уникален! Имах честта да бъда с него на неговото турне „Забраненото шоу на Рачков“. По време на пътуванията ни в страната опознах по-добре него и таланта му  – той просто умее да владее сцената и това си е. Като комик и човек с чувство за хумор, той ми е фаворит - много е добър. Рачков ме майтапи за много неща, но са си наши, лични бъзици. Спомням си едно нещо, на което направо се залях от смях и беше свързано с футбола. В една от смешките му в „Забраненото шоу“, той каза, че според него химнът преди мачовете трябва да се замени с „Хубава си моя горо“, защото на терена са 11 дървета, които всяват само скръб и жалост… (Смее се.)

- Ти си ми казвала, че Александър вече е мъж за женене. Обсъждате ли  този въпрос, или предпочитате модерното съжителство без брак?
- За модерното съжителство не съм много съгласна, ако ще бъда с някого, предпочитам всичко да си е по традициите и да има сватба. С Александър сме си говорили за това, но не ни е на преден план и в момента не го мислим, оставили сме се на течението и когато наистина усетим момента – тогава ще го направим.

- Кой е най-хубавият и емоционален подарък, който ти е правил твоят любим, а ти на него?
- Това е най-сложният въпрос, защото и двамата сме романтици и много често си правим подаръци, като всеки подарък е хубав и сантиментален. Честно казано, ние сме заедно вече три години и вижданията ми за тези неща са се променили. В началото се впечатлявах от „по-големи“ жестове, докато сега ме вълнуват по-семпли неща. Много ме зарадва, когато се появи преди една от изявите ми в „Капките“, за да ми подари цветя и да ми пожелае успех. Предполагам, че той също харесва всичко, което съм му подарявала, а особено едно герданче и гривна, гравирани с моето име, защото си ги носи постоянно и те са винаги с него.

- Какво си научила от него?
- От него се уча, че човек трябва да владее емоциите си и да бъде спокоен през по-голямата  част от времето, за да не взема прибързани и нервашки решения. Аз обаче съм от по-първичните хора и още се влияя от силните емоции, докато той ме уравновесява. Когато избухвам - той стои срещу мен супер спокоен и се държи така, сякаш не съм избухнала, а все едно си пея, което мен започва да ме дразни още повече, но в следващия момент си казвам: „Браво на този човек - евала, че е така спокоен, докато аз цялата съм се разтреперила“. В този момент си давам сметка, че няма смисъл от всичко това, което съм си причинила.

- Кой от двама ви е по-ревнив и Александър позволява ли ти да се прегръщаш и целуваш с друг мъж в някое твое видео?
- Относно професионалната ми кариера, той няма проблем да имам интимни сцени в някое видео - разбира, че работата ми е свързана и с това, защото аз не съм само певица, а съм и актьор в дадени моменти. Понякога се изискват такива сцени, както и в клипа към новата ми песен  „Whispers“, в който си партнирам с Димитър Горанов-Флинг, който доста умело успя да ме предразположи и отпусне за общите ни кадри. Имаше сцени, в които двамата трябваше да бъдем прегърнати и да разменим влюбени погледи, като това беше трудно за мен, защото не ми се случва всеки ден да имам подобна задача. В личен план, нито аз, нито Александър сме ревниви, просто не сме си давали повод за това и надявам се да не се променим.

- Политиката интересува ли те и ще гласуваш ли?
- Ще гласувам със сигурност. Смятам, че това е едно от нещата, които сме длъжни да направим като човеци на тази земя, но като цяло нямам голямо желание да влизам надълбоко в политиката. 

- Кой е най-важният урок в живота ти?
- От баща ми съм запомнила няколко неща – да живееш тук и сега, да бъдеш себе си и третото е: „Тате, над тебе е само небето, не спирай да вярваш!“ Това са трите неща, които повтаряйки си ги, успявам да вървя по- смело напред и да съм безстрашна с нещата, с които ми се налага да се сблъсквам по някакъв начин. Благодарна съм на родителите ми за това възпитание, защото е все по-трудно да бъдеш себе си – днес не е модерно да бъдеш себе си, но мен ме кефи да съм себе си.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта