Младежи заподозрени за убийство на таксиджия (ОБЗОР)

Двама 17-годишни младежи са заподозрени за убийството на таксиметровия шофьор в русенското село Николово. Трупът на 60-годишния мъж бе открит малко преди 4,35 ч във вторник. Тялото било на около 40 метра от автомобила му и го открил съсед, който бил събуден от лай на кучета. Шофьорът бил прободен няколко пъти с нож в гърба, установили разследващите. Основната версия е, че водачът е станал жертва на грабеж.

Цялото село, което е на 15 километра от Русе, бе блокирано от полиция в издирване на убийците. Криминалисти проверили записите от всички камери за видеонаблюдение в района. Във вторник вечерта в контейнер близо до бензиностанция били открити яке и нож, с който се предполага, че е наръган таксиджията. Така разследващите стигнали до двамата заподозрени. По неофициални данни те направили самопризнания. Предполага се, че единият е нанесъл смъртоносните удари с нож, а другият само гледал. Двамата били регистрирани в Детска педагогическа стая за употреба на леки наркотици. От полицията и прокуратурата обаче отказаха информация, тъй като работата по случая продължавала.

Пред Би Ти Ви братът на единия от задържаните разказа, че във фаталната вечер той се прибрал след 5 часа сутринта. “Не съм очаквал да направи такова нещо. Не зная каква е компанията му. В един момент започна да се държи странно, стана по-различен”, каза момчето. Той допълни, че от тази учебна година брат му минал на самостоятелна форма на обучение, защото искал да има повече свободно време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право