Младите столични социалисти показаха истината за града в изложбата „София на две скорости“

Младите социалисти от столицата показаха истината за града в изложбата „София на две скорости“. Събитието беше по повод празника на София - 17-и септември. Снимките бяха подредени на изхода на метростанция "Сердика" от страната на Министерството на здравеопазването. На откриването на изложбата присъстваха лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов, заместник-председателят на СОС от БСП Милка Христова, народните представители Христо Проданов и Николай Цонков и общинските съветници Борис Цветков и Николай Николов, както и председателят на Младежкото обединение на БСП Николай Бериевски.

“Нека не правим софиянци заложници на предизборните кампании и пиара с лентичките, призова Калоян Паргов. - На тържествената сесия в Столичния общински съвет пожелах всички заедно да работим, за да преодолеем диспропорциите в града. За да няма разлика между красивия център и забравените крайни квартали“.

Председателят на Младежкото обединение на БСП в София Петко Димитров пък разкри, че изложбата ще бъде обогатявана и разширявана с нови снимки, които да показват разликите в града ни. „Планираме тази изложба да обиколи всички квартали на София, за да покаже каква е истината, каза Петко Димитров. - Със сигурност управляващите трябва да се грижат за всички квартали на София така, както го правят за центъра. В тази връзка е и нашата кампанията, която с младежите от БСП – София подехме. Казва се „24 по 24“. За 24 месеца ще обиколим всички 24 района на града. Ще правим различни събития, ще се срещаме с гражданите, за да чуем проблемите им. А след това ще се опитаме да ги разрешаваме един по един с нашите общински съветници“.

„Една от снимките в изложбата показва улицата, на която живея, каза Надежда Мидюрова, заместник-председател на МО на БСП - София. - Намира се в квартал „Овча купел“. Няма асфалт, има кал, локви, дупки. Непроходима е. При всеки дъжд гаражите се наводняват, майките с детски колички не могат да преминават по нея, да не говорим за хора с инвалидни колички. Пускали сме множество жалби до общината, но последно ни обясниха, че попадаме в зоната на „Западната тангента“ и нашата улица ще бъде ремонтирана, когато има яснота за нейното разширяване. Дотогава от общината можели само да поддържат „нормален достъп“ до улицата. В същото време и аз, а и всички съседи, плащаме данъци, за да живеем в европейска столица. Не може управляващите в Столична община да заблуждават хората с красивия център и да твърдят, че всичко е наред. София е с две лица и това е голямото лицемерие на управляващите в града ни в последните 10 години“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България