Пет станаха жертвите на стрелбата срещу българи в Чикаго

Музиката подмладява, променя вкуса на храната и е по-добра от секс

Управляващите спечелиха парламентарните избори в Полша

Слабо земетресение край Ихтиман

Орбан загуби Будапеща на местните избори

Кюрдите се разбраха с Дамаск, сирийската армия изпраща войски в Северна Сирия

Шестима души загинаха при тежка катастрофа край Казанлък

Вижте какво ще е времето днес

Изгубени в празнодумието Вече не вярваме на думите, на медиите, на политиците

Първите български общинари работят напълно безплатно

На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Български атлети, спортни репортери и младежи ще участват в обучение по проект „България: Срещу агресията в спорта 2019“ на Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ).

В продължение на 3 дни заедно с преподаватели от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ те ще обсъждат механизми за разпознаване на видовете агресия и зависимости при провеждане и отразяване на спортни събития и технологиите за туширане на агресивно поведение. В събитието ще участват Ивет Горанова – златна медалистка в бойните спортове от Европейско първенство в Минск’2019 и Божидар Аврамов – състезател на баскетболния клуб „Левски Лукойл“ и националния отбор на България и др. Преподаватели от ВСУ по психология, информатика, спорт, национална сигурност и дигитален маркетинг са подготвили теми, свързани с анализа и оценката на емоциите, икономика на агресията в спорта, личната защита и физическа самоотбрана. Катедрата по „Информатика“ във ВСУ ще запознае участниците с анализ на употребата на социални мрежи от спортните клубове в България, както и с новости в ефективното медийно онлайн позициониране и актуалните „онлайн помощници“ за спортни журналисти, които могат да направят публикациите по-ефективни. В рамките на обучението ще има кръгла маса и футболна среща между участниците в „Спорт палас“.

Проектът „България: Срещу агресията в спорта 2019“ се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и цели изграждане на умения за социално отговорно поведение при 30 младежи на възраст до 29 г., съобщиха организаторите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.