Множествената склероза се лекува

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

През 1999 г. Керанка Костова от Бургас загубила зрението си за 20 дни. Чувствала се без сили и според лекарите симптомите насочвали неоспоримо към диагнозата множествена склероза /МС/. Младата жена - само на 19 години, била бременна с първото си дете, и нямало как да й се прилагат опасни изследвания или медикаменти.

Две години след раждането получила изтръпване и обездвижване на лявата част на лицето и я лекували 10 дни в болница, без да се подобри. В края на 2004 г. имала непоносима криза - описва я като горене по кожата на лявата ръка и левия крак и непрестанни болки. Не можела да се вдигне от леглото и спешно я приели във ВМА, където изследване с ядрено-магнитен резонанс потвърдило, че страда от МС - цереброспинална форма.

На Керанка обяснили, че след неподвижността в леглото я очаква инвалидна количка и е добре да приеме това бъдеще. Заради залежаването младата жена четяла много и точно тогава съпругът й донесъл книга на Лидия Ковачева. От първите страници тя била наясно, че няма ограничения пред мислите, с които ставаме здрави. Била обнадеждена от описания случай на жена от Лясковец, която се излекувала от МС с гладуване. В същата книга бил поместен и разказ на д-р Емилова за личния й опит по системата на Лидия, довел до избавяне от тежки заболявания. Пристигнала в центъра през март 2005 г. и направила първата 20-дневна програма с плодове, чай и мед. Изминавала най-много 5 метра сама, като се налагало съпругът й да я подкрепя, но на десетия ден от престоя вече играела с останалите пациенти хора.

Керанка Костова завършила средно образование с профил народно пеене и работила 10 години в ансамбъл “Странджа”. В предългия списък заболявания, които имала, и които вече е започнала да забравя, имало “певчески” възли, тежък запек, продължаващ до 10 дни, мигрена с всекидневни пристъпи и прием на 5-7 таблетки аналгетици, бартолинитова киста, оперирана 3 пъти, хроничен цистит, чести бронхити, бъбречно-каменна болест с изхвърляне на конкременти, късогледство и др. Първият решен с гладуването проблем, бил с очите. Преглед установил, че късогледството от 0,75 го няма и постепенно от зловещия списък започнали да отпадат и другите диагнози.

След първия престой в медицинския център обявила на близките си, че променя изцяло начина на хранене. Стъпката не била лека, защото у тях винаги се ядяло много месо, а вместо вода пиели прясно мляко. Имало стъписване заради решението на младата жена, но с желание тя да се излекува, семейството приело, че опитът може да донесе някакво чудо. Което и станало. Керанка се радвала на бързо подобрение. Гладувала по 20 дни четири пъти годишно и се захранвала по 10 дни, стриктно според личните препоръки и менюта на д-р Емилова. Много често посещавала медицинския център. Чак на третата година верен последовател на плодолечението станал и съпругът й, който се излекувал от диабет втори тип.

През годините младата жена преминала постепенно към сурови плодове и зеленчуци, семена и постни ястия, комбинирани с огромни салати без сол. Твърди, че нищо в програмата не я е затруднявало и не е имала оплаквания. Обяснява го с промяната на мисленето си и убедеността в добрите резултати. През последните няколко години Керанка прави три пъти годишно по 20 дни гладуване и 10 дни захранване. Според състоянието си остава в промеждутъците по 5-3 дни на плодове, чай и мед. Лекарят, който я наблюдавал и правел задължителните контролни прегледи за МС, бил изумен от станалото с жената.

Керанка разказва за своите премеждия, като задължително напомня, че при всеки случай е необходимо наблюдение от лекар с личен опит в лечението с глад. Изследванията през 2 години показвали постепенно намаляване на многобройните плаки в главния и гръбначния мозък и през 2011 г. чудото било регистрирано - останали били само две плаки в главния мозък, които постепенно намаляват.

Керанка прелива от енергия, работи по 10-12 часа, винаги е готова да споделя, за да насърчава хора с МС. Изпитала е програмата и при дъщеря си. Детето било с главоболие, хроничен цистит, упорита алергия. На 8-годишна възраст направило толкова тежка криза, че родителите решили веднага да потърсят помощ от д-р Емилова. В медицинския център Златилина приемала 8 дни плодове, чай и мед, и 5 дни се захранвала. Оплакванията изчезнали, момичето започнало да се храни природосъобразно и да спортува редовно. Днес е красива девойка, заета с планове за абитуриентската вечер и следването.

Коментари

Задължително поле