Мнозинството руснаци се чувстват щастливи хора

Мнозинството руснаци (84%) се чувстват щастливи хора и посочват като причина за щастието си семейството, доброто здраве и работата. Това показват данните от допитване, проведено от Общоруския център за проучване на общественото мнение (ВЦИОМ), предаде БГНЕС.

„Нивото на щастие на руснаците, според субективните усещания, както и преди остава на високо ниво – 84% от анкетираните са отговорили, че са щастливи. Този процент е висок във всички социални и демографски групи, но може да се отбележи, че хората с добър, по техните оценки, стандарт (94%) са по-големи оптимисти в сравнение с хората, оплакващи се от своето материално положение (66%)“, посочват авторите на изследването.

Това, което прави нещастни руснаците, са материалните проблеми (12%). На второ място недоволство предизвиква лошото развитие на нещата в страната (9%), на трето и четвърто – лошото здраве и ниските и забавени заплати (по 5%).

Анкетата е проведена на 14 ноември. В нея са участвали 1600 руснаци над 18-годишна възраст.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

  1. Ами какво да се коментира? Нека да проведат анкета и у нас, за да види разликата с една държава от Европейския съюз. Това са фактите, а за глупостите си имаме „Русофоб“. Очакваме го с нетърпение.

    1. Тя и тенията е щаслива в зaдниkа. Т ебa шушумигaта.

  2. Щастлив е Циолковски че му го навират от всякъде , човека ти казва да направят и при нас такова проучване за да видим разликата , нищо повече , е тя ще бъде срамна за страна от ЕС , но това са фактите !

  3. ВЕЛИКАЯ РУС ПАК ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ ЕУРОГЕЙКРАВАРСКИЯ ГНЕТ И ОТ ПОЛИТИЦИ–АНТИХРИСТКИ ДЖЕНДЪРИ!!!

  4. Петролните лордове си гледат кефа в Лондон и Париж. Иванушка го хранят с попара от водка и патриотизъм.Крепостичеството и феодализма са си част от руския манталитет

  5. Може ли 1600 души да са показателна извадка за 200 мл народ? Да бяха попитали 20 човека в Средна Азия.

  6. Не знам колко са щастливи, но по техните форуми непрекъснато реват, че гладуват, не могат да си позволят това-онова. Получава се като у нас – заведенията пълни, магазини също, сутрин и вечер колите се движат с 5 км/ч, а протестърите реват, че бензинът бил скъп и не си дояждали!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.