Молдовски наркоградинар ще чака процес зад решетките

Снимка: Архив

Издирва се негов съучастник румънец

Молдовски наркоградинар, който има и румънски гражданство, опита неуспешно за втори път да излезе на свобода. Виталий Ч. е в ареста от 14 юли. Преди седмица Варненският окръжен съд отказа да измени мярката му за неотклонение в по-лека, а във вторник апелативните магистрати окончателно решиха, че чужденецът ще дочака процеса си зад решетките. Виталий Ч. бе заловен при специализирана полицейска операция в с. Кичево.

Той въртял нелегалния бизнес заедно с румънец в нает от него имот. В него бяха открити 482 саксии с коноп в ранен стадий на развитие, апаратура за отглеждане и 382,9 грама суха марихуана, а в гора по пътя Аксаково-Албена органите на реда намериха още 5 чувала с около 15 кг "трева" в близост до два автомобила, единият от които бе на молдовеца.

Съучастникът му успя да избяга и в момента се издирва. Този факт и събраните до момента доказателства сочат, че има реална опасност Виталий Ч., който е без постоянен адрес, да се укрие или да извърши друго престъпление, ако бъде освободен от ареста, мотивираха решението си апелативните магистрати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право