Момче прибра 35 000 от мераклии за женитба

Момче на 18 г. от шуменското село Изгрев е получило за година над 35 000 лв. от доверчиви и влюбени мъже от Турция. "Заработката" на Джейхан Ахмед станала през 2010 г., а седем години по-късно бил изловен, че не е платил дължимия налог от 10% върху получените доходи. Най-вероятно не той е бил обект на мераците на мъжете, на неговата съпруга или друга засукана родственица, коментират запознати. Преводите обаче, са пристигали на негово име и затова в сряда той бил изправен пред състав на окръжния съд в Шумен да отговаря за неплатени данъци в големи размери -  3 356 лв.

В обвинителния акт се сочи, че недекларираните доходи на тогава 18-годишния младеж са в размер на 35 480.77 лева. Джейхан ги получил от различни офиси на фирми, работещи със системата "Уестърн Юнион". Общият брой на преводите е 8 и всички са от Турция. Най-малкият бил 100 евро, но останалите били между 2500 и 4 000 евро.

Пред съда стана ясно, че Джейхан вече е внесъл всички дължими данъци и затова магистрати се смилиха и му наложиха административно наказание глоба - 1000 лв.

Решението подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Варна, съобщават от пресслужбата на съда. Джейхан е женен, има дете от съпругата си, с която преживяват добре, въпреки че са безработни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право