Моторист без книжка и шофьор на автобус пратиха двама в реанимация

35-годишна жена и 82-годишен мъж са настанени във варненската МБАЛ "Св. Анна" с опасност за живота след два пътни инцидента, станали в сряда, съобщиха от полицията.

Пенсионерът пострадал, докато пътувал в автобус от градския транспорт. В 16,25 ч до спирка "Електрон" на ул. "Ген. Колев" по неизяснени се още причини 56-годишният шофьор на рейса рязко набил спирачки и възрастният мъж паднал на пода. От удара получил фрактура на черепа и мозъчна контузия.

Два часа по-късно с тежка съчетана травма в реанимацията била приета и 35-годишна пешеходка, блъсната от мотоциклет "Сузуки", шофиран от 23-годишен младеж без книжка. Жената пресичала бул. "Трети март" на обозначена със светофар пешеходна пътека, когато моторът я помел. Пострадала и 27-годишна пътничка от двуколесното возило, която е в болница със счупен глезен и контузии.

Виновният водач се отървал с леки рани и след преглед бил задържан за денонощие. Той отказал да се подложи на тест за употреба на наркотици. При извършената проверка се установило, че моторът е с прекратена регистрация, а поставените на него табели са издадени за друго превозно средство и се издирват, уточниха от полицията. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право