Мъж загина, спътникът му е в реанимация след тежка катастрофа

Снимка: Тежката катастрофа. Снимката бе публикувана във фейсбук.

Мъж на 69 години загина на място при тежка катастрофа на 9 октомври на главния път от Сливен към Нова Загора, съобщиха от полицията. 25-годишният му спътник е в реанимация с тежки наранявания, травми на гърдите и главата. Има опасност за живота му, информираха от областната болница, където пострадалият е приет по спешност. И двамата са пътували в лек автомобил "Опел Астра".

Смъртоносното произшествие станало недалеч от Сливенските минерални бани, около 17,25 часа в сряда. В района на разклона за сливенското с. Мечкарево е настъпил удар между автомобила, в който са пътували двамата мъже, и джип "БМВ Х5". Ударът е бил толкова силен, че двата автомобила са се обърнали. Според първоначалната версия, до сблъсъка се е стигнало след предприето от джипа изпреварване на товарен камион. Катастрофата е станала в насрещната лента, където се е движил опелът. Водачът на джипа - мъж на 34 години, е дал отрицателна проба за алкохол, отървал се с леки наранявания, без опасност за живота. Води се досъдебно производство.

Това е третата тежка катастрофа за последните няколко дни. Баба, дядо и двете им внучета от твърдишкото градче Шивачево загинаха на място, след като колата им бе пометена от "БМВ" край Гурково, Стазорагорско. 16-годишно момиче загина на пешеходна пътека в Сливен, след като бе ударено от пиян шофьор с над 2 промила.

Коментари

Задължително поле