Мъж нападна с чук полицаи в монтанско село

Гонка между униформени и агресивен жител на Берковица заради измама с документи за самоличност по чудо се размина без ранени полицаи, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Екшънът се разиграл вчера, 7 май, около 14,45 ч. когато при обход в с. Боровци, извършван от трима полицейски служители, е спрян за полицейска проверка гражданин с цел установяване на самоличността му.

При проверката е установено, че това е 29-годишен берковски жител, който обаче се легитимирал с чужда лична карта и шофьорска книжка.

При изясняване на обстоятелствата, около измамата с документите, младият мъж побягнал към къщата си в селото. Полицаите последвали нарушителя и му наредили да излезе навън. Вместо това обаче агресивният берковчанин започнал да крещи и хвърлил железен чук към единия от униформените, който по чудо не го уцелил, а ударил в оградата на къщата.

В крайна сметка ченгетата успели да озаптят разгневения мъж и му щракнали белезници. Той е задържан в полицейския арест в районното в Берковица за 24 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право