Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Мъж наръга баща си с нож и седна да пие бира

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 34-годишния Димитър А., направил опит умишлено да умъртви родния си баща, съобщиха от държавното обвинение. Деянието е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.

Обвиняемият обитавал едноетажна къща в пловдивското с. Шишманци заедно с 56-годишния си баща си Андон А. и 6-годишния си син. За прехраната си използвал средствата от паричните помощи, които получавал за детето си.

На 25 юни 2016 г. Димитър А. се намирал в една от стаите на къщата, където пиел бира. Андон А. му направил забележка, че само пие алкохол и не полага грижи за детето си. Това ядосало сина, който взел нож, приближил се към баща си и му нанесъл удар в гърдите, като на два пъти изваждал част от острието и отново го натискал към тялото. След това излязъл на чешмата на двора измил следите от кръв по ножа, оставил го под дървена греда и продължил да пие бира.

Пострадалият Андон А. успял да излезе от жилището си и се отправил към близката къща, където живеел неговия брат, за да потърси помощ. Достигайки дома на брат си, преди да падне на земята, успял да каже: „Скарахме се с Димитър, защото харчи пари за пиене. Той посегна и ме наръга с нож“. На място бил извикан медицински екип на Спешна помощ и била уведомена полицията.

Пострадалият бил откаран в болница, където го оперирали. Когато служителите на МВР пристигнали в къщата, намерели обвиняемия Димитър А. да допива бирата си.

Заключението на съдебно-медицинската експертиза сочи, че на Андон А. са били нанесени телесни увреждания, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Разпитан в хода на досъдебното производство, обв. Димитър А. не се е признал за виновен. Той е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора в гр. Пловдив.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете