Мъж пребил до смърт свой приятел от детството

Снимка: Архив

Заподозреният е задържан

Варненец преби до смърт свой дългогодишен приятел. Кървавата драма се разиграла в навечерието на Трифон Зарезан в бл. 404 на варненския кв. Владиславово.

Сутринта на 14 февруари минувач подал сигнал в МВР, че пред вх. 5 лежи мъж в безпомощно състояние.

Пристигналите полицаи установили, че пострадалият е 34-годишният Явор, който бил адресно регистриран в блока. По тялото му имало множество тежки травми. Линейка го откарала към болницата, но по пътя мъжът издъхнал от раните си.

Убиецът бил задържан след броени часове. Оказало се, че това е 36-годишният Венцислав А. Двамата с жертвата били приятели от детинство. Явор нямал препитание и водел скитнически начин на живот. Преди 2 месеца Венцислав го приютил в апартамента си.

В нощта срещу 14 февруари между двамата пламнал скандал и домакинът зверски пребил Явор. Причините за конфликта тепърва ще се изясняват от разследването, по което Венцислав вече е обвиняем. Той е задържан за 72 часа. Предстои окръжната прокуратура да внесе в съда искане да му бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража", уточниха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Коментари

Задължително поле