Мъж се барикадира в дома си и държа в плен децата си

34-годишен мъж се барикадирал в понеделник в дома си във великотърновското село Малки чифлик и с часове държал и близките си в плен. В къщата останали залостени и двете невръстни деца на Мирослав С.

Екшънът се разиграл около 7 часа на 15 август. В злополучната сутрин Мирослав С. изпаднал в психична криза и захванал да буйства. Роднините му се притеснили и извикали Бърза помощ. След минути на адреса пристигнала линейка, а Мирослав С. като съзрял доктора, изпаднал в още по-голяма ярост. Младият мъж е с доказано психично заболяване и е бил лекуван в специализирани клиники. Той се изплашил, че ще му бъде поставена инжекция и побързал да се скрие. Захлопнал входната врата на дома си. После трескаво захванал да залоства единствения вход на жилището, както и прозорците с каквото му попадне под ръка.

"Част от къщата е в процес на строеж и Мирослав я барикадира отвътре със стълби, дъски, мебели. Така Мирослав се затворил като блокирал в една от стаите двете си малолетни деца и майката на съпругата му", разказаха жители на Малки чифлик.

Възрастната жена се обадила на чичото на Мирослав С., а той пък подал сигнал на тел.112. На място се изцсипали няколко полицейски автомобила. Пристигнал и психолог. След проведени преговори с Мирослав, той доброволно отворил жилището си и се предал.

Пред полицаите мъжът заявил, че не е искал да нарани никого. Болният е настанен за лечение в Центъра за психично здраве във Велико Търново.

 

Коментари

Задължително поле