Над 10 общини все още са без ток заради обилните валежи

Все още има над 10 общини без електричество след поройните валежи от последните дни. Въпреки, че времето се успокоява, по данни на МОСВ и днес се очаква значително повишение на речните нива в Югоизточна България. Нивата на реките Места и Струма също остават високи, предаде БНТ. Язовир Студена продължава да се изпуска.

Високите води на Струма и Места нанесоха много щети. В Хаджидимово има и около 15 наводнени къщи. Заради придошлите води на Струма край Благоевград евакуираха семейства.

В Бургаско се стигна до затваряне на пътища и също до евакуация на хора. Един язовир и реките Маринка, Отманлийска и Изворска преляха. Това наложи евакуация на хората от вилно селище Черниците. Обявено е и частично бедствено положение на територията на село Равадиново.

Започва отводняването на къщите в софийското село Мировяне, информира Нова ТВ. Там бяха засегнати около 30 жилища. През вчерашния ден екипи на гражданска защита бяха на място. Хората, чиито къщи се наводниха, бяха настанени в общински жилища или при близки, докато опасността премине.

Общинските власти се надяват нивата на придошлите реки още да спадне. Все още не е обявено бедствено жилище в нито едно населено място от Столичната община.

Коментари

Задължително поле