Над 10 хил. евро за квадрат в Париж

В Париж средната цена на жилищата е 10 590 евро.

Много избират предградията

Най-евтино във Франция е в Сент Етиен

Цените на жилищата във Франция варират в много широки граници, съобщават френските медии. Средната цена на апартаментите в Сент Етиен е 1170 евро, а в Париж е 10 590 евро. Сент Етиен в Югоизточна Франция е единственият град с цени под 2000 евро на квадратен метър, докато жилищата в Тулон, Реймс, Гренобъл, Орлеан и Дижон са около 2500 евро.

Преди година цените в същите тези градове варираха от 2300 евро до 2400 евро за квадрат.

Оказва се, в част от градовете във Франция може да бъде купен имот на цените на луксозните жилища в София. Но цените на апартаментите в Париж са около четири пъти по-високи. Сред причините за това е, че имоти в Париж купуват заможни хора от целия свят. За голяма част от местните жители покупката на голям апартамент в централните райони на Париж е невъзможно. Затова те се насочват към имоти в предградията на града, където жилище може да бъде купено на значително по-ниска цена.

Поскъпването на жилищата във Франция е в много широки граници за различните градове. Най-много за последните пет години са нараснали цените на апартаментите в Страсбург (37%), Лион (43%), Нант (46%) и Рен (59%). Имотите са поскъпнали между 15 и 25 на сто за пет години в Гренобъл (+15%), Тулон (+18%), Ница (+21%) и Реймс (+23%).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти