Над 1000 старозагорци се включиха в инициативата „Да си отгледаме гора”

Над 1000 старозагорци – представители на институции, учебни заведения, неправителствени организации и граждани подкрепиха първата акция на инициативата „Да си отгледаме гора”, която е по идея на кмета Живко Тодоров.

Целта е да се възстановят горските площи, пострадали от пожарите през 2007 г., и Стара Загора да се превърне в най-зеления град в България.

Инициативата се реализира от Община Стара Загора, Регионална дирекция по горите, Държавно горско стопанство и Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани”. Залесяват се терени в района на кв. „Дъбрава”, които пострадаха сериозно по време на пожарите през 2007 г. Тази година се засадиха фиданки на площ от 20 дка, а през следващата са предвидени още 350 дка, съобщи Иван Чергеланов, директор на Държавно горско стопанство – Стара Загора.

„Благодаря на всички, които се включват. Това е наистина нещо хубаво, което правим сами за града си и се надявам, че така ще бъдем и по-отговорни да го пазим” – каза кметът Живко Тодоров.

Инициативата е много добра. Искам да помогна в залесяването на повече дръвчета, за да бъде природата ни по-богата. Обичам Стара Загора и мисля, че всеки трябва да направи неща за града ни, споделиха участници в зелената кампания.

Коментари

Задължително поле