Български превозвачи се притесняват ,че гръцките фермери пак готвят гранични блокади

Обраха шофьор на катастрофирал румънски микробус

Делян Добрев пита Елена Йончева дали тя работи за чуждо разузнаване

Двама непълнолетни потрошили 12 автомобила в Пловдив

Гневен мъж наряза гумите на лека кола за отмъщение

Куче водач е било отровено пред блок в София

Фандъкова и Ангелкова посрещнаха първия полет Баку-София

Училищен автобус се блъсна в къща в Германия

13 братя и сестри са били държани оковани от родителите си в Калифорния

Михаела Маринова: Не се влюбвам лесно Ако нямах музикален талант, щях да съм хирург, убедена е тийнсензацията

АПИ: Над 1100 машини обработват пътните настилки в страната, всички републикански пътища са проходими

Венцислав Грозев, БЛС: Областните болници ще последват съдбата на общинските, ако не се вземат спешни мерки в здравеопазването

Фандъкова: На Витоша не трябва да има строителство, освен на спортни съоръжения

Ангел Кунчев: Болните от грип продължават да растат, между 300-400 хил. българи може да заболеят

Стартира кампания „Не купувай, осинови“ под егидата на кмета на Благоевград Камбитов

Над 1000 търсещи работа се включиха в „Информационните дни на кариерата“ на ТИЗ

Снимките са от "Информационните дни на кариерата" в Бяла Слатина

В Монтана и Бяла Слатина през уикенда се проведоха последните заключителни събития от „Информационните дни на кариерата“, включващи 5 срещи в 5 населени места в рамките на 3 седмици.

Над 1000 души от Ловеч, Сливен, Стамболийски, Монтана и Бяла Слатина се срещнаха лично с представители на работодателите от ТИз (Тракия икономическа зона). Много от кандидатите имаха подходящ профил, а част от тях дори вече са назначени и организират преместването си в Пловдив. Огромният интерес към работа в ТИЗ още веднъж показа, че фирмите от района на Пловдив предлагат добри условия и могат да намерят кадри в регионите с висока безработица. Инициативата „Информационни дни на кариерата“ е алтернатива за работа в България, алтернатива на това да отидат в чужбина и да работят по-ниско квалифицирана работа, а от друга страна компаниите да намират повече и по-качествени работници“, коментира зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

„Вярвахме в проекта, но все пак имаше известен скептицизъм у нас в началото. Нормално е да не си сигурен в успеха, когато си пионер в една сфера, но вече имаме назначени служители. Убедени сме в смисъла от инициативата и ще продължим да бъдем част от нея“, декларира представител на една от фирмите участници в „Информационните дни на кариерата“. В тях се включиха едни от най-големите фирми у нас – „АББ“, „Белла“, „Биомашиностроене“, „Кауфланд“, „Либхер Хаусгерете-Марица“ и „Сенсата Технолоджис“. „Бог да ви поживи! Малкото, които си намират работа, е все за минимална заплата, а и нея я бавят с месеци“, коментира емоционално кандидат от Бяла Слатина.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.