Над 1000 търсещи работа се включиха в "Информационните дни на кариерата" на ТИЗ

В Монтана и Бяла Слатина през уикенда се проведоха последните заключителни събития от "Информационните дни на кариерата", включващи 5 срещи в 5 населени места в рамките на 3 седмици.

Над 1000 души от Ловеч, Сливен, Стамболийски, Монтана и Бяла Слатина се срещнаха лично с представители на работодателите от ТИз (Тракия икономическа зона). Много от кандидатите имаха подходящ профил, а част от тях дори вече са назначени и организират преместването си в Пловдив. Огромният интерес към работа в ТИЗ още веднъж показа, че фирмите от района на Пловдив предлагат добри условия и могат да намерят кадри в регионите с висока безработица. Инициативата "Информационни дни на кариерата" е алтернатива за работа в България, алтернатива на това да отидат в чужбина и да работят по-ниско квалифицирана работа, а от друга страна компаниите да намират повече и по-качествени работници", коментира зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

"Вярвахме в проекта, но все пак имаше известен скептицизъм у нас в началото. Нормално е да не си сигурен в успеха, когато си пионер в една сфера, но вече имаме назначени служители. Убедени сме в смисъла от инициативата и ще продължим да бъдем част от нея", декларира представител на една от фирмите участници в "Информационните дни на кариерата". В тях се включиха едни от най-големите фирми у нас - "АББ", "Белла", "Биомашиностроене", "Кауфланд", "Либхер Хаусгерете-Марица" и "Сенсата Технолоджис". "Бог да ви поживи! Малкото, които си намират работа, е все за минимална заплата, а и нея я бавят с месеци", коментира емоционално кандидат от Бяла Слатина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България