Над 30 от „Калотина” прибрани за корупция (обзор)

Акцията на граничния пункт “Калотина” блокира за няколко часа трафика на границата със Сърбия.

Утре решават за обвиненията

Пунктът със Сърбия бе затворен за няколко часа

Цяла смяна митничари и граничари от граничния пункт “Калотина” бяха задържани по подозрение в корупция. При акцията на прокуратурата, МВР и комисията “Антикорупция” за разпити били отведени над 30 човека, сред които и униформени, които не били на работа. Началникът на митническият пункт също е задържан. Заради операцията границата бе затворена за няколко часа, докато пристигнат служители, които да сменят задържаните.

“Става въпрос за корупция. Разследването е за организирана престъпна група. Това е поредната изключително мащабна организация”, обяви главният прокурор Иван Гешев.

“Наблюдаващите прокурори ще кажат на кого ще повдигнат обвинение. След всяка операция ставаме все по-добри и по-добри. Стиковката между службите е на отлично ниво. Поредната операция го потвърждава това”, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той изрази задоволство, че до последния момент акцията е била запазена в тайна. По първоначални данни служители от пункта събирали пари от преминаващи шофьори.

“Всички служби съвместно с изпълнителната власт работим на изключително високи обороти. Работим във всякакви направления, независимо дали става въпрос за министри, за изключително богати български олигарси, за битова престъпност или за корупция по високите етажи”, каза Иван Гешев.

Коментари

Задължително поле